ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ

Original price was: 25.50 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 22.95 €.

ISBN 9786182203811
Ξενόγλωσσος Τίτλος THE GOLDEN NOTEBOOK
Διαστάσεις 14 × 20 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2023

Σελίδες

1056

Μετάφραση

HM. Κυκλοφορίας

08-11-2023

pa_ksenoglwssos-titlos

THE GOLDEN NOTEBOOK

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-10%

LESSING DORIS
Μετάφραση:ΤΣΙΡΩΝΗ ΕΦΗ
Εκδόσεις:ΔΙΟΠΤΡΑ
Κωδικός προϊόντος: 072613 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Το συγκλονιστικό πορτρέτο μιας γυναίκας που αναζητά την ταυτότητά της σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Στο Λονδίνο του 1950 η συγγραφέας Άννα Βουλφ παλεύει με την έλλειψη έμπνευσης.
Χωρισμένη, με ένα παιδί, ανησυχώντας μήπως τρελαθεί, καταγράφει τις εμπειρίες της σε τέσσερα σημειωματάρια: ένα μαύρο για τη συγγραφική της ζωή, ένα κόκκινο για τις πολιτικές της απόψεις, ένα κίτρινο για τα συναισθήματά της και ένα μπλε για τα καθημερινά γεγονότα.
Όμως ένα πέμπτο σημειωματάριο, το χρυσό, είναι αυτό στο οποίο τα σκόρπια νήματα της ζωής της συνδέονται και όλα αποκτούν νόημα…

Το Χρυσό σημειωματάριο είναι κατά γενική ομολογία το κορυφαίο έργο της Doris Lessing, ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.
Το Χρυσό σημειωματάριο είναι το ημερολόγιο μιας συγγραφέως σε σοκ, μιας νεαρής αποφασισμένης να σφυρηλατήσει μια ζωή ως “ελεύθερη γυναίκα”, ως “διανοούμενη”. Η Doris Lessing είναι μια συγγραφέας με μεγάλη δύναμη, που μπορεί να κλείσει τα μάτια της και να αποδώσει μια κατάσταση μόνο με τη δύναμη της συναισθηματικής της ενέργειας.
Joan Didion, The New York Times
Δεν περνάει απλώς ένα πολιτικό μήνυμα, αλλά ρίχνει τις μάσκες που είχαν μάθει να φορούν οι γυναίκες και δείχνει τους κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όταν προσπαθούν να ζήσουν μια ελεύθερη ζωή σ’ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο… Ένα μυθιστόρημα-ορόσημο, ένα βιβλίο που άλλαξε και εξήγησε μια γενιά.
The Independent
Βραβεία – Διακρίσεις
Η συγγραφέας που εξιστόρησε με επικό τρόπο τη γυναικεία εμπειρία και με σκεπτικισμό, φλόγα και ενορατική δύναμη υπέβαλε έναν διχασμένο πολιτισμό σε εξονυχιστικό έλεγχο.
Από το σκεπτικό της Σουηδικής Ακαδημίας για τη βράβευση της Doris Lessing με το Νόμπελ Λογοτεχνίας