ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΤΟΜΟΣ Ι (ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ)

Original price was: 18.02 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 15.32 €.

ISBN 9608543932
Διαστάσεις 16 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

,

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2007

Σελίδες

440

HM. Κυκλοφορίας

01-01-2007

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-15%

ΞΕΚΑΛΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ, ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκδόσεις:ΜΠΕΝΟΥ
Κωδικός προϊόντος: 075356 Κατηγορία:

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην επιστήμη της Στατιστικής. Όπως και ο τίτλος του υποδηλώνει, είναι μια προσπάθεια παρουσίασης των κυριοτέρων συγχρόνων μεθόδων, γραφικών και αριθμητικών, που χρησιμοποιούνται για την συλλογή, περιγραφή, παρουσίαση και σύνοψη αριθμητικών δεδομένων.
Η καινοτομία του βιβλίου στο χώρο της Ελληνικής βιβλιογραφίας εντοπίζεται, κυρίως, σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι η έμφαση στον τρόπο σκέψης που απαιτείται για την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Στατιστική και των μεθόδων που απαιτούνται για την επίλυσή τους. Αυτό υποβοηθείται με την χρησιμοποίηση 74 παραδειγμάτων και 85 ασκήσεων. Το δεύτερο σχετίζεται με την χρήση δύο από τα πιο γνωστά στην αγορά στατιστικών πακέτων: του ΜΙΝΙΤΑΒ και του SAS. Το ΜΙΝΙΤΑΒ επελέγη γιατί είναι ένα από τα ευκολότερα στη χρήση τους στατιστικά πακέτα και χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου για την υποστήριξη των εισαγωγικών μαθημάτων Στατιστικής. Από το άλλο μέρος το SAS είναι, ίσως, το πιο ισχυρό στατιστικό πακέτο.
Ο τρόπος παρουσίασης των θεμάτων επηρεάστηκε σημαντικά από τις απόψεις που διατυπώθηκαν στο συνέδριο Making Statistics More Eficctive in Business Schools που έγινε στο Knoxville των ΗΠΑ το 1992 και στο οποίο οι συγγραφείς συμμετείχαν. Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με την Στατιστική, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εξοικειωθεί με τον τρόπο σκέψης που η επιστήμη αυτή χρησιμοποιεί για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Για την ανάγνωση του βιβλίου, πέρα από τις γνώσεις στοιχειωδών μαθηματικών, δεν απαιτείται καμμιά άλλη γνώση, γενική ή εξειδικευμένη.