Ο ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

Original price was: 12.17 €.Current price is: 9.13 €.

ISBN 9789600445619
Ξενόγλωσσος Τίτλος LE AVVENTURE DI CIPOLLINO
Διαστάσεις 14 × 121 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2015

Σελίδες

261

Μετάφραση

HM. Κυκλοφορίας

01-02-2015

pa_ksenoglwssos-titlos

LE AVVENTURE DI CIPOLLINO

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-25%

ΡΟΝΤΑΡΙ ΤΖΑΝΙ / RODARI GIANNI
Μετάφραση:ΔΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Εκδόσεις:ΚΕΔΡΟΣ
Κωδικός προϊόντος: 023718 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Το επαναστατικό μυθιστόρημα του Τζάνι Ροντάρι.
Ο Κρεμμυδάκης, ένα πανέξυπνο, κατεργάρικο αγόρι που δεν αντέχει την αδικία, και ο πρίγκιπας Λεμόνης, ένας αντιπαθής, μοχθηρός και ανόητος κυβερνήτης, έρχονται αντιμέτωποι σε αυτό το σπουδαίο βιβλίο. Η σύγκρουσή τους συμβολίζει τον αγώνα για την ελευθερία ενός ολόκληρου λαού, που απαρτίζεται από κολοκύθια, πράσα, φασολάκια και όλων των ειδών τα λαχανικά. Οι καλοί, οι οποίοι ζουν καταπιεσμένοι υπακούοντας τυφλά στους παράλογους νόμους του τύραννου Λεμόνη, με καθοδηγητή τους τον Κρεμμυδάκη θα καταφέρουν να κατατροπώσουν τους κακούς χάρη στα ξεκαρδιστικά κόλπα, στις φάρσες και στα μεγαλοφυή σχέδιά τους, χωρίς να ανατρέξουν ποτέ στη βία.
Ένα συμβολικό παραμύθι όπου η κοινωνική πραγματικότητα μπλέκεται με τη φαντασία και, χάρη στο πνευματώδες χιούμορ του συγγραφέα και στην ευχάριστη πλοκή του, αγγίζει θέματα σύγχρονα και συνάμα διαχρονικά, όπως η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα, η φιλία, το αίσθημα της δικαιοσύνης και κυρίως της ελευθερίας.
Γιατί σκοπός του Τζάνι Ροντάρι δεν είναι να αποτυπώσει άλλη μια μάχη ανάμεσα στους καλούς και στους κακούς, αλλά να αποδείξει ότι μια δίκαιη κοινωνία είναι όχι μόνο εφικτή και επιθυμητή, αλλά και πιο ευχάριστη για όλους.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένας από τους πιο πεφωτισμένους συγγραφείς, ο Τζιάνι Ροντάρι, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο ρόλο του ως παιδαγωγός, εδώ παρουσιάζει μία ιστορία πολύ διδακτική, μια ιστορία που βραβεύτηκε μάλιστα και με το βραβείο Άντερσεν. Μιλάει στα παιδιά με το δικό του μοναδικό τρόπο για την ανάγκη της δικαιοσύνης και τους εμφυσά την αγάπη για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία, την αλληλεγγύη.
bookfeed, 30/03/2020

Το βραβευμένο βιβλίο του Ροντάνι είναι γεμάτο συμβολισμούςκαι αλληγορίες και αγγίζει ζητήματα διαχρονικά, όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη.
serendipity, 17/11/2018

Από την πρώτη σελίδα, από την πρώτη γραμμή ο μεγάλος σύγχρονος παραμυθάς της Ιταλίας καταφέρνει και αρπάζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, γραπώνοντάς τον σε μία ενδιαφέρουσα και ακατάπαυστα συναρπαστική πλοκή με πλείστους συμβολισμός και συνυποδηλώσεις, που μπορούν να ενδιαφέρουν όχι μόνο τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους.
Αργυρώ Μουντάκη, kosvoice, 06/04/2016

Εκπληκτικός και αξεπέραστος ο Τζιάνι Ροντάρι! Ο Κρεμμυδάκης και η παρέα του. Ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει μαζί με την κόρη μου.
Παίζουμε μαζί, 02/06/2015

Ο Τζιάνι Ροντάρι τιμήθηκε με το Βραβείο Άντερσεν γι αυτό το αλληγορικό παραμύθι όπου το μόνο μη αληθοφανές αποδεικνύεται τελικά το ότι οι πρωταγωνιστές είναι φρούτα και λαχανικά.
Δέσποινα Ζευκιλή, Αθηνόραμα, 23/03/2015

Είναι ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει και μετά την ανάγνωση του σου ανοίγεται ένα ευρύτατο πεδίο ανακαλύψεων μαζί με τα παιδιά. Είναι πολλά τα ερωτήματα και πολλές οι συζητήσεις που προκαλεί. Πρόκειται για ένα βιβλίο που η ανάγνωσή του συνεχίζεται και αφού το έχεις κλείσει…
Κώστας Στοφόρος, Literature, 09/03/15

Είναι ένα συμβολικό παραμύθι όπου η κοινωνική πραγματικότητα μπλέκεται με τη φαντασία και, χάρη στο πνευματώδες χιούμορ του συγγραφέα και στην ευχάριστη πλοκή του, αγγίζει θέματα σύγχρονα και συνάμα διαχρονικά, όπως η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα, η φιλία, το αίσθημα της δικαιοσύνης και κυρίως της ελευθερίας.
Πελιώ Παπαδιά, Taλκ, 02/03/2015

Εκπληκτικός και αξεπέραστος ο Τζιάνι Ροντάρι. Το «παιδικό» αυτό βιβλίο είναι μια από τις καλύτερες περιπέτειες που έχω διαβάσει! Πολυεπίπεδο, αστείο, διδακτικό, ευφάνταστο, με πολλές αλληγορίες και χιλιάδες αλήθειες κρυμμένες πίσω από την κοινωνία που μας περιγράφει ο συγγραφέας.
Πάνος Τουρλής, CaptainBook, 18/02/15

Ο Κρεμμυδάκης διαβάζεται παραπάνω από ευχάριστα, είναι παραπάνω από δροσερός και επίκαιρος και έχει την ιδιαίτερη γραφή ενός ανθρώπου που ξέρει να γράφει με χιούμορ.
Απόστολος Πάππος, elniplex, 06/02/2015