Περιγραφή
Στη σειρά αυτών των γερμανικών μεταφρασμένων εκπαιδευτικών βιβλίων, ο μαθητής και ο αυριανός επαγγελματίας θα βρει τη φιλοσοφία που διέπει τον Αρτοποιό-Ζαχαροπλάστη μιας χώρας, που παράγει εκατοντάδες είδη ψωμιών και αρτοσκευασμάτων.
Θα πρέπει να προσεχθούν ορισμένα σημεία, όπως οι τύποι αλεύρων, το βάρος των αρτοσκευασμάτων κ.λπ., που πρέπει πάντα να ακολουθούν τις διαρκώς αναπροσαρμοζόμενες οδηγίες του ισχύοντος Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.
Οι επαγγελματίες θα πρέπει πάντοτε να συμβουλεύονται τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και τον Κώδικα Υγιεινής, ώστε η παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους να πραγματοποιούνται σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Μέρος Ι: Παρασκευάσματα από Μείγματα – Τούρτες και Επιδόρπια – Νομικές Προδιαγραφές δεσμευτικές ως προς την παρασκευή προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής – Παγωτά
Μέρος ΙΙ: Εκτέλεση Συνταγών στο Εργαστήριο – Βασικές Συνταγές – Ζύμη για κέικ – Ζύμη για Μπισκότα και Τούρτες – Ζύμες για Σου – Επιδόρπια – Ποτά – Παραδοσιακές Συνταγές Κώδικας Τροφίμων και Ποτών