ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΟΥΒΕ

Original price was: 15.00 €.Current price is: 11.25 €.

ISBN 9789600451849
Ξενόγλωσσος Τίτλος EN MAN SOM HETER OVE
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2021

Σελίδες

384

Μετάφραση

HM. Κυκλοφορίας

01-07-2021

pa_ksenoglwssos-titlos

EN MAN SOM HETER OVE

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-25%

BACKMAN FREDRIK
Μετάφραση:ΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εκδόσεις:ΚΕΔΡΟΣ
Κωδικός προϊόντος: 054162 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ BESTSELLER
Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Ο Ούβε είναι πενήντα εννέα χρονών και ζει μόνος. Έχει αυστηρές αρχές και μια ρουτίνα που δεν αλλάζει ποτέ. Κάθε μέρα επιθεωρεί τη γειτονιά και ελέγχει αν τηρούνται οι κανόνες που έχει ορίσει ο σύλλογος ιδιοκτητών ακινήτων. Οι γείτονες τον θεωρούν απρόσιτο, ψυχρό και ιδιότροπο. Ο κόσμος τον απογοητεύει διαρκώς, κι εκείνος δεν διστάζει να δείχνει τη δυσαρέσκειά του σε κάθε ευκαιρία.
Μια μέρα οι νέοι θορυβώδεις γείτονες της απέναντι μονοκατοικίας καταστρέφουν το γραμματοκιβώτιό του στην προσπάθειά τους να παρκάρουν ένα τρέιλερ. Κι έτσι αρχίζουν οι καβγάδες, αλλά και μια αναπάντεχη φιλία, που αλλάζει όχι μόνο τη ζωή του Ούβε αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς.
Το πρώτο βιβλίο του Φρέντικ Μπάκμαν, με το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστός, κυκλοφορεί σε 43 χώρες και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Μια αστεία, συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τη μοναξιά, τις δυσκολίες στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και την ανθρωπιά που μπορεί να κρύβεται εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

«Θα γελάσετε, θα κλάψετε, θα νιώσετε συμπόνια για κάθε στριμμένο άνθρωπο που έχετε συναντήσει».
PEOPLE

ΚΡΙΤΙΚΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο Μπάκμαν καταφέρνει σε ένα βιβλίο χωρίς χιούμορ να κάνει τον αναγνώστη του να γελάσει και σε ένα βιβλίο χωρίς αληθινό δράμα να συγκινηθεί. Χωρίς φτηνούς διδακτισμούς καταθέτει ένα βιβλίο για την αξία της διαφορετικότητας, την πίστη και την ελπίδα.
Δημήτρης Καρύδας, fractal, 23/11/2021

Ο Μπάκμαν, λοιπόν, επιτυγχάνει να μεταγγίσει τα δικά του αισθήματα για τον Ούβε και στον αναγνώστη, ενώ ταυτόχρονα με τον λιτό τρόπο της αφήγησης, την απλότητα της γλώσσας και το λεπτό χιούμορ τον φέρνει στοργικά αντιμέτωπο με το προσωπικό δράμα, το τραύμα και την απώλεια, την εκούσια και ακούσια μοναξιά, την αγάπη και την ευεργετική της δύναμη.
Λαμπρινή Γλερίδου, literature, 19/09/2021

Στο διάβα της ζωής του ο πρωταγωνιστής κέρδισε τον βασικό στόχο αυτής που δεν ήταν άλλος από το να παραμείνει αυθεντικός, μέσα σε έναν κόσμο βαθιά αποξενωμένο από κάθε τί που θυμίζει άνθρωπο.
Αντώνης Χαριστός, tetragwno.gr, 04/08/2021