Περιγραφή
Περιλαμβάνει : Την Iστορία και καλλιέργεια του ‘Ιερού’ δένδρου της ελιάς . Συγκομιδή και επεξεργασία του καρπού. Ποιότητα & διατήρησή της. Βιολειτουργικά συστατικά του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς. Μελέτες ιατρικές και επιδημιολογικές για τη συμβολή τους στην πρόληψη των ασθενειών από το οξειδωτικό στρες και τα καρδιακά νοσήματα. Τον μηχανισμό δράσης και τη λειτουργία των βιολειτουργικών συστατικών των εν λόγω προϊόντων (τυροσόλη υδροξυτυροσόλη, ελευρωπαΐνη, ελαιοκανθάλη κ.α) ως αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη, που προστατεύουν και θωρακίζουν την υγεία μας.
Απλές καθημερινές συνταγές της Μεσογειακής διατροφής με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, γραμμένες με ιδιαίτερη επιμέλεια.
Είναι γραμμένο σε απλή αγγλική γλώσσα , αριθμεί 142 σελίδες και διαβάζεται ευχάριστα.
Το προλογίζουν διακεκριμένες προσωπικότητες:
Νικόλαοs Σκουλάs πρ. Υπουργόs Τουρισμού,
Walter Willet καθ. Πανεπιστήμιο Χάρβαρτ,
Stanley Kailis καθ. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αυστραλίας.