ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Original price was: 40.00 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 30.00 €.

ISBN 9786182020678
Ξενόγλωσσος Τίτλος HANDBOOK OF ARTS-BASED RESEARCH
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2022

Σελίδες

992

Μετάφραση

Επιμέλεια

, ,

HM. Κυκλοφορίας

03-05-2022

pa_ksenoglwssos-titlos

HANDBOOK OF ARTS-BASED RESEARCH

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-25%

LEAVY PATRICIA
Μετάφραση:ΒΑΙΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ
Εκδόσεις:ΔΙΣΙΓΜΑ
Κωδικός προϊόντος: 074851 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Τα τελευταία χρόνια σημειώνεται ένα αυξημένο ενδιαφέρον της επιστημονικής και καλλιτεχνικής κοινότητας διεθνώς για την έρευνα με βάση την τέχνη (arts-based research). Η έρευνα με βάση την τέχνη (ΕΒΤ) είναι ένας γενικός όρος – ομπρέλα που υποδηλώνει τις ερευνητικές στρατηγικές οι οποίες αναζητούν τρόπους αξιοποίησης της ανθρώπινης εμπειρίας χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές τέχνης. Αυτού είδους οι ερευνητικές στρατηγικές θεμελιώνονται στη μορφή και το περιεχόμενο των τεχνών, των ανθρωπιστικών σπουδών και της επιστήμης, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα μέσα και τις δυνατότητες των τεχνών στην επιστημονική έρευνα για να αναπτυχθούν μεθοδολογικές ερευνητικές προσεγγίσεις στη βάση νέων διεπιστημονικών, δια- επιστημονικών και δια-καλλιτεχνικών οντολογικών και επιστημολογικών ερωτημάτων.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια ενδελεχή πραγμάτευση ενός μεγάλου αριθμού ερευνητικών παραδειγμάτων που σχετίζονται με την τέχνη και τον ερευνητικό σχεδιασμό. Έχει πλούσιες αναφορές σε όλα τα είδη έρευνας με βάση την τέχνη δίνοντας επίσης, έμφαση σε πρακτικά ζητήματα όπως, η εκπόνηση, η αξιολόγηση, η ηθική, η δημοσίευση και η δεοντολογία που διέπει αυτού του τύπου τις έρευνες.

————————

Είπαν για το βιβλίο
«Το βιβλίο Εισαγωγή στην Έρευνα με Βάση την Τέχνη συγκεντρώνει τη σοφία περισσότερων από τριάντα σύγχρονων μελετητών που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα. Κάνοντας χρήση ενός πλαισίου όμοιου με εκείνο του βιβλίου Method Meets Art, ο συγκεκριμένος τόμος προχωρά ακόμα περισσότερο την ερευνητική σκέψη της Leavy. Απαρτίζεται από μια συλλογή καινοτόμων δοκιμίων, τα οποία παρουσιάζουν όσα μπορούν να επιτευχθούν μέσω της Έρευνας με Βάση την Τέχνη, λόγω του εύρους των διαφορετικών προοπτικών της… Η ανταλλαγή εμπειριών καθιστά αυτό το βιβλίο μια χρήσιμη συλλογή πρακτικών και καθοδηγητικών άρθρων, τα οποία επιχειρούν να φυτεύσουν τον σπόρο της έμπνευσης στο μυαλό των ερευνητών, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν και οι ίδιοι την Έρευνα με Βάση την Τέχνη».
— International Journal of Arts Education

«Η φημισμένη συγγραφέας και επιμελήτρια Leavy έχει συγκεντρώσει διακεκριμένους καλλιτέχνες–ερευνητές —από εκπαιδευτικούς έως ψυχολόγους και όχι μόνο— για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού, πρωτοποριακού τόμου. Αυτό το βιβλίο εξετάζει τη φιλοσοφία και την πρακτική της προοδευτικής έρευνας χρησιμοποιώντας λογοτεχνικές, επιτελεστικές και εκθεσιακές μεθόδους. Οι συγγραφείς παρέχουν πλούσια καθοδήγηση και πειστικά επιχειρήματα για τον ρόλο που κατέχει η Έρευνα με Βάση την Τέχνη —σε συνδυασμό με τις πιο παραδοσιακές ερευνητικές μεθόδους— στην εξερεύνηση πολύπλοκων κοινωνικών κόσμων. Όπως η σπουδαία τέχνη, έτσι και αυτό το βιβλίο έχει μέγεθος, ποιότητα και σημασία για ερευνητές και φοιτητές πολλαπλών ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιστημών, της εκπαίδευσης, της ιατρικής, των επιχειρήσεων, των ανθρωπιστικών επιστημών, των μέσων ενημέρωσης και των καλών τεχνών.
— Johnny Saldaña, Επίτιμος Καθηγητής Τμήματος Κινηματογράφου, Χορού και Θεάτρου, Πανεπιστήμιο της Αριζόνα

«Με αυτό το βιβλίο, η Leavy όχι μόνο βοηθά στον καθορισμό του πεδίου όπου εντάσσεται η Έρευνα με Βάση την Τέχνη, αλλά επίσης, ενθαρρύνει τους αναγνώστες να φανταστούν νέους τρόπους διεξαγωγής και εκτίμησης της έρευνας. Τα κεφάλαια αυτού του βιβλίου, εντέχνως δομημένα, περιγράφουν τον αναδυόμενο, πολυποίκιλο κόσμο της καλλιτεχνικής έρευνας και εξισορροπούν την εννοιολογική με την πρακτική σφαίρα. Ο τόμος καθοδηγεί τους ερευνητές και τους φοιτητές να εντάξουν στην παραγωγή έργων ακαδημαϊκής τέχνης τόσο τη δημιουργικότητα, όσο και το σφρίγος».
— δρ Ronald J. Chenail, Κολέγιο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Nova Southheastern University