ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Original price was: 25.00 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 18.75 €.

ISBN 9786185196172
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

,

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2016

Σελίδες

616

HM. Κυκλοφορίας

01-02-2016

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-25%

ΖΙΑΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΖΙΑΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
Εκδόσεις:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
Κωδικός προϊόντος: 030143 Κατηγορία:

Περιγραφή

«Θρησκειολογικά Μελετήματα» αυτός είναι ο προσφυής τίτλος, τον οποίο είχε την έμπνευση να καθιερώσει ο καθηγητής της Θρησκειολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παχής, για να εγκαινιάσει μια επιστημονική σειρά θρησκειολογικών μελετών, που σκοπό έχουν να προωθήσουν την έρευνα της παγκόσμιας θρησκευτικής ζωής και εμπειρίας και τον γόνιμο διάλογο μεταξύ λαών και πολιτισμών. Ευγενής προπάντων φιλοδοξία του είναι να ανοίξει τον δρόμο προς τα ιστορικά και θεωρητικά πεδία της γνώσης και να βοηθήσει νέους και νέες επιστήμονες να ασχοληθούν με την μελέτη της παγκόσμιας θρησκευτικής ζωής και εμπειρίας και να προσεγγίσουν υπεύθυνα τον πνευματικό βίο και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας. Με την προσέγγιση της πνευματικής και της κοινωνικής ζωής και του πολιτισμού του κόσμου τα «Θρησκειολογικά Μελετήματα» υπηρετούν έναν ύψιστο σκοπό της ανθρωπότητας: την αλληλογνωριμία και την αλληλοκατανόηση των λαών για την εδραίωση μιας παγκόσμιας ειρήνης και συνύπαρξης.
Για τον γράφοντα περιποιεί ιδιαίτερη τιμή η απόφαση του μαθητού, φίλου και συναδέλφου, να συγκεντρώσει και να επεξεργασθεί με τους επιστημονικούς του συνεργάτες το πλήθος των δημοσιευμένων άρθρων, εισηγήσεων, ομιλιών και μικρών μελετών του, και να καταρτίσει ένα τρίτομο έργο, με το οποίο εγκαινιάζει την σειρά των «Θρησκειολογικών Μελετημάτων».
Ο παρών τόμος περιλαμβάνει ένα μέρος από το έργο μιας ζωής, το οποίο αναφέρεται στην επιστημονική έρευνα και μελέτη των θρησκειών, των κοινωνιών και πολιτισμών του κόσμου και αποσκοπεί στην βαθύτερη γνώση του ανθρώπου. Το ερευνητικό ταξίδι στον κόσμο των θρησκειών και των πολιτισμών είναι ένα ταξίδι απέραντο, επίπονο μα και γοητευτικό. Με το ταξίδι αυτό του πνεύματος ο κόσμος γίνεται πιο γνώριμος, πιο φιλικός. Καθώς εμβαθύνουμε στη ζωή της ανθρωπότητας, βρίσκουμε κάτι από τη γοητεία της, από την σκέψη και τον πολιτισμό των παλαιών και των συγχρόνων μας κοινωνιών και μαθαίνουμε να αγαπούμε τους διαφορετικούς λαούς και τόπους, να σεβόμαστε τους ανθρώπους με τις ιδιαίτερες θρησκευτικές και πνευματικές τους αναζητήσεις, να ανακαλύπτουμε και να θαυμάζουμε τα μνημεία του πολιτισμού τους.
Το παγκόσμιο αίτημα για ειρήνη απαιτεί γνώση του ανθρώπου και των προβλημάτων του, αλλά και γνώση των οραμάτων του, πολλά από τα οποία έχουν την διάρκεια και τον τόνο της αιωνιότητας. Ακριβώς σ’ αυτή την γνώση, την αλληλοκατανόηση και τον διάλογο στοχεύουν τα άρθρα του παρόντος τόμου