ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Original price was: 26.50 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 21.20 €.

ISBN 9789606970740
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2013

Σελίδες

296

HM. Κυκλοφορίας

01-01-2013

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-20%

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκδόσεις:ΕΛΛΗΝ
Κωδικός προϊόντος: 022373 Κατηγορία:

Περιγραφή

 Η πλειοψηφία των άρθρων που περιέχονται στο βιβλίο αυτό παρουσιάστηκαν στο 3ο Συνέδριο Βιολογικής Κτηνοτροφίας. ΟΙ καθηγητές και ερευνητές μεταφέρουν τα πορίσματα των ερευνητικών τους εργασιών και τη διεθνή τους εμπειρία.

Η πρόταση του συλλογικού αυτού έργου είναι

α) η αξιοποίηση της επιστήμης με εφαρμογή των αποτελεσμάτων της έρευνας στην παραγωγή έτσι όπως είναι και εξελίσσεται στη χώρα μας, αλλά και

β) η έρευνα της ελληνικής παραγωγικής πραγματικότητας για προαγωγή του ενδογενούς ερευνητικού δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Α΄ Μέρος:
Η Βιολογική Αιγοπροβατοτροφία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα: Προβλήματα και Τάσεις
– Ο ρόλος των αξιών στη γεωργία: Η περίπτωση της Κοινοτικής νομοθεσίας για τη βιολογική κτηνοτροφία
– Η βιολογική παραγωγή στην Ευρώπη και την Ελλάδα
– Βιολογική κτηνοτροφία: Εθνική και κοινοτική νομοθεσία, προβλήματα και προοπτικές
– Οι λόγοι ενασχόλησης των κτηνοτρόφων με τη βιολογική αιγοπροβατοτροφία
– Σύγχρονες τάσεις στη διατροφή προβάτων και αιγών
– Τα πλεονεκτήματα των Ελληνικών φυλών αιγοπροβάτων
– Η σημασία των φυτών μεγάλης καλλιέργειας στη βιολογική κτηνοτροφία
– Η πολυδιάστατη συμβολή της βοσκής στην παραγωγή των προϊόντων ποιότητας
B΄ Μέρος:
Βιολογικά Προϊόντα
– Η Καινοτομία στα προϊόντα γίδινου γάλακτος: Το γίδινο γάλα ως τρόφιμο με ιατρογενείς ιδιότητες
– Χαρακτηριστικά αιγοπρόβειου γάλακτος βιολογικών εκτροφών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας
– Βιολογικά γαλακτοκομικά Προϊόντα – βιολογικά τυριά
– Έλεγχος και πιστοποίηση προϊόντων βιολογικής γεωργίας
– Ανταγωνιστικότητα και εμπορία βιολογικής αιγοπροβατοτροφίας
– Προϋποθέσεις και διαδικασίες κατοχύρωσης και καταχώρισης νέων ονομασιών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στα προϊόντα κρέατος
Γ’ Μέρος:
Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού: Αγορά και Διαχείριση.
– Αγροτουρισμός και αειφόρος τοπική ανάπτυξη: η περίπτωση της Ελλάδας
– Ο αγροτουρισμός στη Δυτική Ελλάδα: υφιστάμενη κατάσταση – προοπτικές
– Οικοτουρισμός: Η Ελληνική πραγματικότητα – τάσεις, προοπτικές, οικονομικά χαρακτηριστικά
– Τοπικά προϊόντα: η νέα διάσταση στην ανάπτυξη του αγροτικού τουρισμού
– Εγκατάσταση μικρού παραδοσιακού τυροκομείου σε αγρόκτημα
– Marketing Plan αγροτουριστικού προορισμού
– Εναλλακτικές Μορφές τουρισμού, βιολογική κτηνοτροφία και οικονομική ανάπτυξη
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Μελέτες και Περιγραφή Περιπτώσεων α)Βιολογικής Παραγωγής και β) Αγροτουρισμού.
– Η ευζωία, η σφαγή και η τυποποίηση ως παράγοντες ποιοτικής παραγωγής βιολογικών προϊόντων
– Ίδρυση και λειτουργία μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων παραγωγής αλλαντικών φάρμας
– Οικονομική και θεσμική αντιμετώπιση του αγροτουριστικού επιχειρηματία
– Εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησης φυσικών πόρων. Αγροτουρισμός και χρηματοδότηση επενδύσεων