ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ PYTHON

Original price was: 32.00 €.Current price is: 25.60 €.

ISBN 9789604616657
Original Title INTRODUCTION TO COMPUTATION AND PROGRAMMING USING PYTHON
Dimensions 17 × 24 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

2015

Pages

400

Translation

Editing

Date Published

20-10-2015

pa_ksenoglwssos-titlos

INTRODUCTION TO COMPUTATION AND PROGRAMMING USING PYTHON

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-20%

GUTTAG JOHN V.
Translation:ΚΑΝΑΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Publisher:ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
SKU: 024446 Category: Tags: ,

Description

Αναθεωρημένη και διευρυμένη έκδοση

Πρακτικό και εύχρηστο, το βιβλίο αυτό είναι το ιδανικό εισαγωγικό εγχειρίδιο για την εκμάθηση της τέχνης της υπολογιστικής επίλυσης προβλημάτων με χρήση της Python και των βιβλιοθηκών της (όπως της PyLab).

Απευθύνεται σε φοιτητές με ελάχιστη ή καθόλου προγραμματιστική πείρα και τους βοηθά να μάθουν να χρησιμοποιούν με παραγωγικό τρόπο υπολογιστικές τεχνικές και ορισμένα εργαλεία και τεχνικές της «επιστήμης των δεδομένων» που εφαρμόζονται σε υπολογισμούς για τη μοντελοποίηση και την επεξήγηση δεδομένων.

Οι φοιτητές θα γνωρίσουν την Python και τις βασικές αρχές προγραμματισμού μέσα στα πλαίσια υπολογιστικών εννοιών και τεχνικών, όπως η εξαντλητική απαρίθμηση, η αναζήτηση διχοτόμησης, και οι αποδοτικοί προσεγγιστικοί αλγόριθμοι.

Tο βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που δεν συναντώνται στα περισσότερα εισαγωγικά βιβλία, όπως η οπτικοποίηση δεδομένων, οι προσομοιώσεις τυχαιότητας μοντέλων, οι υπολογιστικές τεχνικές για την κατανόηση δεδομένων και οι στατιστικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την πληροφόρηση. Εξετάζει επίσης κάποια πιο προχωρημένα θέματα, όπως τα προβλήματα βελτιστοποίησης, ο δυναμικός προγραμματισμός και η μηχανική μάθηση.

Το βιβλίο έχει βασιστεί σε ένα μάθημα του MIT που αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο της σειράς OpenCourseWare.

Ο John V. Guttag είναι καθηγητής στην έδρα Dugald C. Jackson του τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών και Ηλεκτρομηχανικής του MIT.

Την επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης υλοποίησε ο Γεώργιος Μανής, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.