ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Original price was: 18.80 €.Current price is: 15.04 €.

ISBN 9786180217780
Dimensions 14 × 20 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

2021

Pages

500

Editing

Date Published

12-04-2021

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-20%

ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Publisher:ΜΙΝΩΑΣ
SKU: 070506 Category: Tag:

Description

Τις σπουδαιότερες διαδρομές τις έχεις ήδη κάνει ψάχνοντας να βρεις τον χάρτη σου.

8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02:06.
SOS από Ηράκλειον.
Στίγμα μας: 36° 52´ B., 24° 08´ A. Βυθιζόμαστε!

Ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί;

Σύγχρονη εποχή.
Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.

Κύθηρα, Αθήνα, Παρίσι. Ένα μυστηριώδες τρίγωνο, ένα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ.

Κριτικές
«Αφέθηκα στα κύματα της τρικυμίας, περιπλανήθηκα στα Κύθηρα και στο Παρίσι, μέθυσα με αρώματα. Άνοι­ξα τα παράθυρα της καρδιάς μου να μπούνε οι χαρές, να μοσχοβολήσει η πλάση συγχώρεση κι αγάπη. Κι όλα αυτά με αφορμή αυτό το βιβλίο. Στα χέρια του Πετρουλάκη ακόμα και το πιο επικίνδυνο ταξίδι μπορεί να χαρί­σει απόλαυση στον αναγνώστη.»

Αλκυόνη Παπαδάκη Συγγραφέας
«Με φόντο το ναυάγιο του οχηματα­γωγού Ηράκλειον, που τον Δεκέμβριο του 1966 συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο Σπύρος Πετρουλάκης χτίζει με μαε­στρία ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, το οποίο εναλλάσσεται σε δύο χρονικές περιόδους και κρατάει όλο το συναί­σθημα και τη φόρτιση μέχρι το τέλος, εκεί όπου η τάξη ανατρέπεται και η τραγωδία επαναλαμβάνεται σε σύγ­χρονες μορφές. Πληροφορίες ιστοριο­γραφικά εξακριβωμένες, ανατροπές και κείμενο που ανακυκλώνει συναί­σθημα και φόρτιση και τα επιστρέφει στον αναγνώστη σε μια άκρως ενδια­φέρουσα ιστορία αφανών ηρώων της ζωής. Αξίζει να διαβαστεί!»

Φιλομήλα Λαπατά Συγγραφέας