ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΤΟ ΘΕΩΡΕΙΟ

Original price was: 13.30 €.Current price is: 9.98 €.

ISBN 9786180312430
Dimensions 14 × 20 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

2017

Pages

200

Editing

Date Published

09-11-2017

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-25%

ΔΑΡΛΑΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Publisher:ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
SKU: 029328 Category: Tag:

Description

Στη Χρυσή Λίστα 2018 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΦΗΒΙΚΟΥ – ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου 2018

«Θα µας οδηγήσει πίσω το άρωµα από τις τριανταφυλλιές µας. Δε θα χαθούµε» είπε ο Δρόσος στην Αρετή, παρόλο που ήξερε πως ήταν ψέµα: οι τριανταφυλλιές τους είχαν καεί µαζί µε την πρώτη τους ζωή. Στη νέα τους ζωή µένουν σ’ ένα θεωρείο θεάτρου, µε µια άγνωστή τους γυναίκα που λέει πως είναι παιδιά της. Τα όνειρα κι οι εφιάλτες τους µπερδεύονται µε των υπόλοιπων ενοίκων και µε άγνωστες σκιές. Ίσως γι’ αυτό η Αρετή αποφασίζει να ζει κρυµµένη µέσα σ’ ένα µπαούλο· µέχρι που κάποια στιγµή εξαφανίζεται µυστηριωδώς.

Ένα αγόρι που βιοπορίζεται ως τσιράκι στην αγορά, µια κοπέλα που καθηµερινά ράβει και ξηλώνει το πέπλο του νυφικού της µέσα σ’ ένα διάφανο δάσος από ανθισµένες κερασιές, ένας ηλικιωµένος µε το κανονάκι του, ένα βουβό κορίτσι που όµως τραγουδάει θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον Δρόσο στην ανεύρεση της αδερφής του και της αλήθειας.

Και ίσως περισσότερο απ’ όλους θα βοηθήσει ο Άριελ, το αιθέριο πνεύµα από την Τρικυµία, του Σαίξπηρ·αφού όταν ζεις σ’ ένα θέατρο, η ζωή, τελικά, µπορεί να παίρνει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα.

Μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και για την παρηγορητική δύναµη της φαντασίας, της συµπόνιας και της ανθρωπιάς, εµπνευσµένη από το πραγµατικό συµβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δηµοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922.

Τι συμβαίνει όταν χάνεται η ζωή όπως την ήξερες και καλείσαι να τη φανταστείς και να τη ζήσεις αλλιώς, αναρωτιέται η Αγγελική Δαρλάση, μιλώντας με αφορμή το βιβλίο της «Το αγόρι στο θεωρείο».

Το βίντεο πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων με αφορμή την πρωτοβουλία «Μένουμε Σπίτι – Παρέα με τους Συγγραφείς».