ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (3η ΕΚΔΟΣΗ)

37.80 

ISBN 9789605863470
Original Title COMPARATIVE GOVERNMENT AND POLITICS (11th ed.), RED GLOBE PRESS, 2019
Dimensions 17 × 24 cm
Cover

Χαρτόδετο

Writer

, ,

Publisher

Year of Publication

2011

Pages

632

Translation

Editing

,

Date Published

01-01-2020

pa_ksenoglwssos-titlos

COMPARATIVE GOVERNMENT AND POLITICS (11th ed.), RED GLOBE PRESS, 2019

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-30%

HAGUE ROD, HARROP MARTIN, McCORMICK JOHN
Translation:ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Publisher:ΚΡΙΤΙΚΗ

Description

Το βιβλίο είναι σχεδιασμένο με σκοπό να ανταποκριθεί στις ανάγκες φοιτητών, προσεγγίζοντας τη μελέτη της πολιτικής και διακυβέρνησης από διαφορετικές οπτικές. Στόχος των συγγραφέων είναι να προσφέρουν έναν πλήρη και κατανοητό οδηγό για αυτό το συναρπαστικό πεδίο της πολιτικής επιστήμης. Εστιάζονται στις μεθόδους και τις θεωρίες, στις διαφορές μεταξύ δημοκρατικών και απολυταρχικών συστημάτων, στις ποικίλες μορφές που μπορεί να λάβει η διακυβέρνηση στα επιμέρους κράτη, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες συμμετέχουν –ή αποκλείονται– από τη διακυβέρνηση και από τη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους.

Στη νέα (11η αμερικανική) έκδοση αποτυπώνονται οι πιο πρόσφατες αλλαγές και τάσεις ανά τον κόσμο, με έμφαση στη δημοκρατική οπισθοδρόμηση και τη φθίνουσα εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις κυβερνήσεις των χωρών τους.

Μια εξαιρετική, σφαιρική εισαγωγή στη συγκριτική πολιτική και διακυβέρνηση, θα βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες, τις θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις και τους κύριους θεσμούς και εξελίξεις στο πεδίο αυτό, τόσο στα δημοκρατικά όσο και στα απολυταρχικά κράτη.
– Rosalind Shorrocks, University of Manchester, HB