ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Original price was: 25.44 €.Current price is: 17.81 €.

ISBN 9786188242425
Dimensions 14 × 21 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

2016

Pages

503

Translation

Editing

Date Published

16-10-2016

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-30%

WEINBERG STEVEN
Translation:ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Publisher:ΡΟΠΗ
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Description

Μια αριστοτεχνική περιγραφή της ιστορίας της επιστήμης, από την αρχαία έως τη σύγχρονη εποχή, από τον βραβευμένο με Νόμπελ φυσικό Steven Weinberg—ένα προκλητικό και σημαντικό βιβλίο γραμμένο από έναν από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες και διανοούμενους της εποχής μας.
Σε αυτή την πλούσια, προκλητική και συναρπαστική ιστορία, ο βραβευμένος θεωρητικός φυσικός Steven Weinberg μας ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους ανά τους αιώνες, από την αρχαίο Μίλητο στη μεσαιωνική Βαγδάτη και την Οξφόρδη, από την Ακαδημία του Πλάτωνα και το Μουσείο της Αλεξάνδρειας στην καθεδρική σχολή της Σαρτρ και τη Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου. Καταδεικνύει ότι οι επιστήμονες των αρχαίων και μεσαιωνικών χρόνων όχι μόνο δεν κατανοούσαν ό,τι κατανοούμε εμείς για τον κόσμο, αλλά το σημαντικότερο, τι μπορεί να μάθει κανείς και πώς να το μάθει. Εντούτοις, με το πέρασμα των αιώνων, ο αγώνας για την επίλυση μυστηρίων, όπως η περίεργη ανάδρομη κίνηση των πλανητών και το φαινόμενο της παλίρροιας, οδήγησε τελικά στην ανάδυση του πεδίου της σύγχρονης επιστήμης. Παράλληλα, ο Weinberg εξετάζει ιστορικές αντιπαραθέσεις και συνέργειες ανάμεσα στην επιστήμη και τις ανταγωνιστικές σφαίρες της θρησκείας, της τεχνολογίας, της ποίησης, των μαθηματικών και της φιλοσοφίας.

Το Πώς να εξηγήσουμε τον κόσμο αποτελεί μια διαφωτιστική εξερεύνηση του τρόπου που αντιμετωπίζουμε και αναλύουμε τον κόσμο γύρω μας· μια σαρωτική, φιλόδοξη περιγραφή της δύσκολης πορείας για την ανακάλυψη των στόχων και των μεθόδων της σύγχρονης επιστήμης, καθώς και του αντικτύπου αυτής της ανακάλυψης στη γνώση και την εξέλιξη του ανθρώπου.

«Αυτό το βιβλίο μεταστοιχειώνει το βασικό μέταλλο μιας απλής ιστορίας της επιστήμης σε ατόφιο χρυσάφι — σε ένα μνημειώδες εγκώμιο ενός μακρόχρονου και ηρωικού αγώνα για την κατανόηση της φύσης, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Μόνο ένας αφοσιωμένος επιστήμονας με την ευφυΐα, την εμπειρία και τη διορατικότητα του Steven Weinberg θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο».

– Ian McEwan