ΜΑΡΚΟΣ ΤΥΛΛΙΟΣ ΚΙΚΕΡΩΝ – ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ

Original price was: 8.80 €.Current price is: 7.04 €.

ISBN 9789606532535
Original Title HOW TO THINK ABOUT GOD - AN ANCIENT GUIDE FOR BELIEVERS AND NONBE
Dimensions 12 × 18 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

2021

Pages

96

Translation

Editing

Date Published

21-04-2021

pa_ksenoglwssos-titlos

HOW TO THINK ABOUT GOD – AN ANCIENT GUIDE FOR BELIEVERS AND NONBE

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-20%

CICERO MARCUS TULLIUS
Translation:ΖΕΥΚΗ ΒΙΟΛΕΤΤΑ
Publisher:ΔΙΟΠΤΡΑ
ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ

Description

Μια εύληπτη και παραστατική απόδοση των σημαντικών κειμένων του Κικέρωνα σχετικά με τη στωική αντίληψη του θείου.

Οι περισσότεροι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν βαθιά θρησκευόμενοι και ο κόσμος τους κατακλυζόταν από θεούς – από τον Δία, την Αθηνά και τον Άρη μέχρι αμέτρητες τοπικές θεότητες, εφέστιους θεούς και πνεύματα προγόνων. Μια από τις πιο σοβαρές προσεγγίσεις των Ρωμαίων στη θρησκεία προήλθε από ένα μη θρησκευτικό αξιακό σύστημα, που βρίσκει νέους υποστηρικτές ακόμα και σήμερα: τον Στωικισμό.

Πώς όμως αντιλαμβάνονταν οι Στωικοί τη θρησκεία;

Στο Περί Θεού, παρουσιάζονται νέες, γλαφυρές μεταφράσεις των έργων του Κικέρωνα Περί Φύσεως των Θεών και Το Όνειρο του Σκιπίωνα.

Σε αυτά τα σύντομα έργα, ο Κικέρων προσφέρει μια εκφραστική περιγραφή των θρησκευτικών απόψεων μιας από τις πιο δημοφιλείς σχολές της ρωμαϊκής και ελληνικής φιλοσοφίας. Τα κείμενα αυτά αποτελούν τα πιο γνωστά και σημαντικά έργα περί θρη­σκείας και έχουν διαμορφώσει θεμελιωδώς τη χριστιανική αλλά και τη μη χριστιανική σκέψη για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, επηρεάζοντας μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Αυγουστίνος, ο Θωμάς ο Ακινάτης, ο Δάντης και ο Τόμας Τζέφερσον.

Με μια εξαιρετική εισαγωγή και προτάσεις για περαιτέρω μελέτη, το Περί Θεού συνιστά έναν συναρπαστικό οδηγό κατανόησης της προσέγγισης του θείου από τους Στωικούς.

Ανακαλύψτε όλη τη σειρά Η Τέχνη του Ζην
Το Περί Θεού είναι ένα ουσιώδες ανάγνωσμα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την αρχαία πίστη. Το Περί Φύσεως των Θεών παρουσιάζει πώς οι Στωικοί υποστήριζαν την ύπαρξη μιας προνοητικής θεότητας, η οποία βρίσκεται στα θεμέλια του χριστιανισμού, ενώ Το Όνειρο του Σκιπίωνα, ένα από τα πιο γνωστά μυστικιστικά κείμενα της αρχαιότητας, προτείνει την προσέγγιση των εγκόσμιων προβλημάτων μέσα από μια ουσιαστική, συγκινητική και παρηγορητική οπτική της θέσης του ανθρώπου στο σύμπαν. Οι αναγνώστες βιώνουν το μεγαλείο αυτής της οπτικής που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος.
Donald Robertson, συγγραφέας του Μάρκος Αυρήλιος: Σκέψου σαν Ρωμαίος Αυτοκράτορας (εκδόσεις Διόπτρα)