ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

27.78 

ISBN 9789609846776
Dimensions 17 × 24 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

, , ,

Publisher

Year of Publication

2022

Pages

604

Date Published

12-12-2022

Εξαντλημένο.

SKU: 066565 Category: Tags: ,

Description

Το τρίτο βιβλίο της σειράς παρουσιάζει θέματα Γενικών Γνώσεων αλλά και των νεοεισαχθέντων Εργασιακών Δεξιοτήτων:
α) Στο πρώτο μέρος ταξινομούμε τις Γενικές Γνώσεις σε 2 τομείς: 1) Δίκαιο, Πολιτικοί και Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και 2) Οικονομία. Παρατίθενται 500 πολύ προσεκτικά επιλεγμένες ερωτήσεις γενικών γνώσεων που είναι πραγματικά μέσα στο πνεύμα των ερωτήσεων του ΑΣΕΠ, όπως επιβεβαιώνεται και από τα θέματα παλαιότερων διαγωνισμών στο τρίτο μέρος του βιβλίου. Σημειώνουμε ότι η ΠΡΟΣΒΑΣΗ είχε, με ανάρτησή της την 17-10-2022, προβλέψει την επικράτηση των 2 αυτών τομέων στις Γενικές Γνώσεις του ΑΣΕΠ.
β) Στο δεύτερο μέρος παρατίθενται θέματα Εργασιακών Δεξιοτήτων, που για πρώτη φορά θα τεθούν σε Τεστ Δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ. Επειδή ο τομέας αυτός είναι καινούριος, επικρατεί σύγχυση μεταξύ των υποψηφίων, που εντείνεται από διάφορα ακατάλληλα και αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα ή και «βοηθήματα» που κυκλοφορούν. Τα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια ΠΡΟΣΒΑΣΗ, όντας τα μόνα που έχουν εκπαιδεύσει υποψηφίους για τους διαγωνισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSO) για πολλά χρόνια (από το 2012) και ακολουθώντας την Προκήρυξη του 2022, διαχωρίζουν τις Δεξιότητες στον Εργασιακό Χώρο σε 2 κατηγορίες: α) Ανάλυση και Επίλυση Προβλημάτωνστον Εργασιακό Χώρο και β) Ιεράρχηση Προτεραιοτήτωνστον Εργασιακό Χώρο. Παραθέτουμε 80 ειδικά επιλεγμένες ερωτήσεις, 40 για κάθε έναν από τους δύο τομείς. Δίνουμε έτσι για πρώτη φορά στους υποψήφιους τη δυνατότητα να εξασκηθούν σε θέματα που προσομοιάζουν πραγματικά με αυτά που θα αντιμετωπίσουν στον Μεγάλο Γραπτό Διαγωνισμό.
γ) Τέλος, παραθέτουμε όλα τα θέματα παλαιότερων Διαγωνισμών Δημοσίου που περιέχουν Γενικές Γνώσεις. Από τα θέματα αυτά αναδεικνύεται η συνάφεια και η καταλληλότητα των θεμάτων που παραθέτουμε στο πρώτο μέρος του βιβλίου.