ΟΝΟΜΑ ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΥ

Original price was: 15.90 €.Current price is: 12.72 €.

ISBN 9607073274
Dimensions 13 × 21 cm
Writer

Publisher

Year of Publication

1995

Pages

208

Translation

Date Published

01-01-1998

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-20%

ΣΕΠΟΥΛΒΕΔΑ ΛΟΥΙΣ
Translation:ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Publisher:OPERA
SKU: 041062 Category: Tag:

Description

Οι θησαυροί που κλάπηκαν από τους Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βγαίνουν στην επιφάνεια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Ένα απάνθρωπο κυνηγητό αρχίζει. Η Στάζι, οι πρώην ναζί, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα μεγάλα συμφέροντα, και ένας λατινοαμερικάνος που το όνομά του θυμίζει ταυρομάχο…

“Ο Χουάν Μπελμόντε, απόμαχος Χιλιανός αντάρτης που ζει εξόριστος στο Αμβούργο, εξαναγκάζεται από μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία να μπει επί τα ίχνη ενός σπουδαίου θησαυρού. Πρόκειται για μία συλλογή από εξήντα τρία χρυσά νομίσματα που, σύμφωνα με τον μύθο, κόπηκαν το 1367 από τον σουλτάνο της Φεζ και κλάπηκαν από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Μπελμόντε δεν θα μείνει μόνος στο κυνήγι του. Αντίπαλός του στην αναζήτηση του ίδιου θησαυρού θα είναι ένας ταγματάρχης των μυστικών υπηρεσιών της τέως Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, άλλοτε πράκτορας της Στάζι.
Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσουν οι δύο ανταγωνιστές θα είναι ανάλογες της πείρας και της προϋπηρεσίας τους, και το βιβλίο θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως την τελευταία στιγμή, αφού ο συγγραφέας χειρίζεται άνετα τους κώδικες τόσο του αστυνομικού όσο και να υιοθετεί τις κουρασμένες συμβάσεις ή τα πολυχρησιμοποιημένα κλισέ τους. Άψογη, όπως πάντα, η μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη, συμβάλλει τα μάλα στην απόλαυση του βιβλίου”. (Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, “Ελευθεροτυπία”)