ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ

Original price was: 37.10 €.Current price is: 27.83 €.

ISBN 9789602218334
Dimensions 17 × 24 cm
Cover

ΣΚΛΗΡΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

2019

Pages

760

Translation

Date Published

02-12-2019

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-25%

ROGAN EUGENE
Translation:ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
Publisher:ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
SKU: 036410 Category: Tag:

Description

Πόλεμος, αποικιοκρατία, αντίσταση, δημιουργικότητα από το Μαρόκο μέχρι το Ιράκ κι από τον 16ο μέχρι τον 21ο αιώνα – η πιο ολοκληρωμένη ιστορία του αραβικού κόσμου.

Καλύτερο βιβλίο τους χρονιάς από τους Financial Times, τον Economist και το Atlantic.

Υπήρχε μια εποχή όπου οι Άραβες όριζαν τους κανόνες του παιχνιδιού για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα ωστόσο η αίσθηση των Αράβων ότι υπάγονται σε εξωτερικές δυνάμεις έχει τεράστιες συνέπειες τόσο για την περιοχή όσο και για τους Δυτικούς που επιχειρούν να την ελέγξουν. Ξεκινώντας από τις οθωμανικές κατακτήσεις του 16ου αιώνα, το βιβλίο παρακολουθεί την ιστορία των Αράβων στους καιρούς του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και του ανταγωνισμού των υπερδυνάμεων κατά τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τη σημερινή εποχή της μονοπολικής αμερικανικής ισχύος και τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις με τις οποίες έχει ενημερωθεί αυτή η έκδοση. Χαρτογραφώντας την εξέλιξη της αραβικής ταυτότητας από τον οθωμανισμό στον παναραβισμό και τον ισλαμισμό, ο βραβευμένος συγγραφέας Γιουτζίν Ρόγκαν εξετάζει μεταξύ άλλων τη σύγκρουση εθνικής ανεξαρτησίας και ξένης κυριαρχίας, τις αραβοϊσραηλινές συρράξεις και τις ειρηνευτικές διαδικασίες, την άνοδο του Νάσερ και του αραβικού εθνικισμού, την πολιτική και οικονομική ισχύ του πετρελαίου και τη σύγκρουση μεταξύ κοσμικών και ισλαμικών αξιών. Ισορροπώντας ανάμεσα σε διαφορετικές φωνές –πολιτικών, διανοουμένων και φοιτητών, ανδρών και γυναικών, ποιητών και μυθιστοριογράφων, διάσημων, διαβόητων κι ολότελα άγνωστων προσώπων– δίνει μια πυκνή, πολυεπίπεδη αίσθηση της ζωής, της ιστορίας και των προοπτικών του αραβικού κόσμου.

Έγραψαν για το βιβλίο

Η ιστορία που λέει ο Γιουτζίν Ρόγκαν είναι αιματηρή, πολύμορφη και συναρπαστική, συχνά δε –διόλου κολακευτικά– πρωτόγνωρη . . . ένας απαραίτητος οδηγός στους λόγους για τους οποίους ο ισλαμικός κόσμος τρέφει μνησικακία ενάντια στη Δύση.

MICHAEL PYE, Scotsman