ΜΙΚΡΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΑΞΙΤΖΗΣ

Original price was: 14.95 €.Current price is: 13.45 €.

ISBN 9786185724252
Dimensions 14 × 20 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

2023

Pages

212

Date Published

18-10-2023

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-10%

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Publisher:KEY BOOKS
28 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ KARIERA.GR
SKU: 071710 Category:

Description

O Θεόφιλος Βασιλειάδης μπορεί να μην εκπλήρωσε ποτέ το παιδικό του όνειρο να γίνει ταξιτζής –τουλάχιστον όχι ακόμα–, αλλά έχει καταφέρει πολλά άλλα στον επιχειρηματικό στίβο. Όπως και έχει αποτύχει περισσότερες από μία φορές. Έτσι είναι το επιχειρηματικό ταξίδι κι εκείνος το έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι. Οι κοιλάδες και οι κορυφές είναι δίπλα δίπλα και τα μαθήματα που προσφέρουν πολύτιμα για όσους θέλουν να αντέξουν στο «παιχνίδι χωρίς τέλος» που λέει και ο Σάιμον Σίνεκ.
Από τη δημιουργία του kariera.gr έως την πώλησή του, την επαναγορά του και τελικά την εξαγορά της εταιρείας που είχε αγοράσει το kariera (!), ο Βασιλειάδης έζησε πολλές ζωές, ρίσκαρε, πέτυχε, απέτυχε. Kαι ξανά από την αρχή.
Είκοσι πέντε χρόνια μετά την «πρώτη του φορά» στο επιχειρείν, ο Βασιλειάδης αποφασίζει να κοιτάξει πίσω και να καταγράψει 28 μαθήματα επιχειρηματικής σκέψης που του δίδαξε η δική του διαδρομή, έτσι ώστε να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει ο ίδιος στο μέλλον, αλλά και όσοι θέλουν να εφαρμόσουν κάποια από αυτά στο δικό τους δημιουργικό ταξίδι. Μεταξύ άλλων, απαντά σε ερωτήματα που απασχολούν όσους βρίσκονται στον κόσμο των επιχειρήσεων:
– Κοιμούνται καλά οι επιχειρηματίες;
– Καλύτερα ιδρυτής startup ή υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνική;
– Χρειάζονται λεφτά για να ξεκινήσω – και αν ναι, πού τα βρίσκω;
– Πώς να προβληθώ χωρίς κόστος;
– Πότε πουλάς το μαγαζί;
Γραμμένο με αμεσότητα, ειλικρίνεια και πινελιές χιούμορ, το Μικρός ήθελα να γίνω ταξιτζής μάς βάζει μέσα στο σπινθηροβόλο μυαλό ενός επιτυχημένου επιχειρηματία, ο οποίος μοιάζει τόσο πολύ με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που μπορεί να σε πείσει ότι μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ. Γιατί όχι;

O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
O Θεόφιλος Βασιλειάδης έχει πρότυπο τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, όχι επειδή είναι τσιγκούνης, αλλά επειδή πάντα μπαίνει πρώτος στο καράβι ή το διαστημόπλοιο για τα μακρινά ταξίδια του και ξεκινάει την κάθε του επιχειρηματική περιπέτεια με πάθος και την πεποίθηση ότι αποκλείεται να μην τα καταφέρει. Γεμίζει περηφάνια να βλέπει ανθρώπους γύρω του να κυνηγάνε τα όνειρά τους, σχεδόν δακρύζει όταν τους βλέπει να υπογράφουν για πρώτη φορά κάτω από τον τίτλο «ο επενδυτής» και δεν βλέπει την ώρα να μιλήσει περισσότερο για τον υπέροχο κόσμο της επιχειρηματικότητας στα δύο του παιδιά, Σήλια και Στέφανο.