ΜΙΑ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ

12.06 

ISBN 9789607990341
Dimensions 14 × 21 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

,

Publisher

Year of Publication

2001

Pages

272

Translation

Editing

Date Published

01-01-2001

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-25%

BRIGGS JOHN, PEAT F. DAVID
Translation:ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΙΩΑΝΝΑ
Publisher:ΤΡΑΥΛΟΣ

Description

Το βασικό χαρακτηριστικό κάθε είδους ζωής είναι η αβεβαιότητα. Στο βιβλίο αυτό, οι John Briggs και F. David Peat δίνουν επτά μαθήματα για το πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από την αβεβαιότητα και το Xάος που διέπουν την καθημερινή μας ζωή.

Παρότι οι άνθρωποι ήταν ανέκαθεν αναγκασμένοι να συμβιώνουν με το Χάος, η επιστήμη μόλις πρόσφατα το αναγνώρισε ως μία από τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Σύμπαντος.
Η θεωρία του Xάους αφού χρησιμοποιήθηκε για την κατανόηση των φαινομένων που προκαλούν τις καταιγίδες, τους τυφώνες και τους χειμάρρους, σήμερα βρίσκει εφαρμογή στα πάντα – την ιατρική, τους πολέμους, τη δυναμική της κοινωνίας και τις θεωρίες για το πώς δημιουργούνται και πώς αλλάζουν οι οργανισμοί. Το Χάος εξελίχθηκε από επιστημονική θεωρία σε πολιτισμική μεταφορά.
Η σύγχρονη κοινωνία διακατέχεται από τη μανία της για απόλυτο έλεγχο και πλήρη κατανόηση του κόσμου. Όμως τα χαοτικά, μη-γραμμικά δυναμικά συστήματα –όπως η φύση, η κοινωνία ή η προσωπική μας ζωή– βρίσκονται πέρα από κάθε πρόβλεψη, καθοδήγηση και έλεγχο. Το Χάος προτείνει, αντί να αντιδρούμε στην αβεβαιότητα της ζωής, να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει.

Σ’ αυτό το συναρπαστικό βιβλίο οι βασικές αρχές της θεωρίας του Χάους παρουσιάζονται με αριστουργηματικό τρόπο στο σύνολό τους, φωτίζοντας ένα ευρύ φάσμα της φύσης και της βαθιάς δημιουργικότητας. Το Χάος αναδύεται όχι ως αρνητική δύναμη, αλλά ως αέναη και εύληπτη δημιουργική διαδικασία, που συνδέει όλες τις φάσεις της ζωής.

«Οι Briggs και Peat έκαναν μια υπέροχη και πολύ ενδιαφέρουσα εργασία, εξερευνώντας την έκταση της μεταφορικής έννοιας του Χάους. Το βιβλίο αυτό θα μας βοηθήσει να απελευθερωθούμε από την αφύσικη συμπεριφορά στην οποία μάς έχει εξωθήσει η μοντέρνα και μεταμοντέρνα κοινωνία».
-Frederic David Abraham, (Chaos Theory in Psychology)

«Κάνει το Χάος όχι μόνο κατανοητό, αλλά και χρήσιμο. Αυτά τα επτά κεφάλαια αξίζει τον κόπο να τα βάλουμε στο μυαλό μας – αλλά και στην καρδιά μας».
-Ervin Laszlo, (The Whispering Pond)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πριν από τις λέξεις:
Η μεταφορική έννοια της Θεωρίας του Χάους

Μάθημα 1: Πώς να είστε δημιουργικοί
Μάθημα 2: Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της πεταλούδας
Μάθημα 3: Ακολουθώντας το ρεύμα
Μάθημα 4: Εξερευνώντας αυτό που βρίσκεται ενδιάμεσα
Μάθημα 5: Παρατηρώντας την τέχνη του κόσμου
Μάθημα 6: Ζώντας μέσα στο χρόνο
Μάθημα 7: Επανασυνδέοντας το όλον

Μετά τις λέξεις:
Μάθημα 7,1325…

Σημειώσεις
Ευρετήριο όρων