ΜΗΧΑΝΙΚΗ

28.62 

ISBN 9789602545317
Dimensions 21 × 27 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

, , , ,

Publisher

Year of Publication

1998

Pages

490

Translation

Editing

Date Published

01-01-1998

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-25%

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Translation:ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ
Publisher:ΕΜΠ (ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ BERKELEY, ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΥΣΙΚΗΣ
SKU: 006138 Category:

Description

H Mηχανική απευθύνεται σε φοιτητές ετικών επιστημών και σπουδαστές Πολυτεχνείων.

Oι γνώσεις Φυσικής και Μαθηματικών που απαιτούνται για την κατανόηση του βιβλίου είναι αυτές του Λυκείου, τα δε μαθηματικά εργαλεία αναπτύσσονται στο βαθμό που χρειάζεται, συμπληρώνοντας έτσι την παράλληλη διδασκαλία των Μαθηματικών.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πολλά σχήματα, που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που εξετάζονται, καθώς και πολλά παραδείγματα και προβλήματα, που καλύπτουν εφαρμογές από τη Φυσική και θέματα από την Αστροφυσική και τη Χημεία.

Aναπτύσσει επίσης συστηματικά τη Θεωρία της Σχετικότητας, στην οποία είναι αφιερωμένο το ένα τρίτο περίπου της ύλης. Παρουσιάζει θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος στις Iστορικές Σημειώσεις, ενώ στο τέλος των κεφαλαίων υπάρχει υλικό, με τη μορφή συμπληρωμάτων, που απευθύνεται σε πιο προχωρημένους αναγνώστες.

Η Μηχανική είναι ένα βιβλίο που αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα για τους φοιτητές και για όσους μελετούν τις θετικές επιστήμες σε πανεπιστημιακό επίπεδο.