ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ & ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Original price was: 24.10 €.Current price is: 19.28 €.

ISBN 9608574927
Dimensions 17 × 24 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

,

Publisher

Year of Publication

2002

Pages

368

Date Published

01-01-2002

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-20%

ΤΖΩΡΤΖΑΚΗ ΑΛΕΞΙΑ-ΜΑΙΡΗ, ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Publisher:ROSILI
ΑΡΧΕΣ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ- ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - CASE STUDIES
SKU: 013758 Category:

Description

Το βιβλίο πραγματεύεται με συστηματικό τρόπο το Μάρκετινγκ των επιχειρήσεων χονδρικού και λιανικού εμπορίου, συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση και την πείρα. Με τρόπο κατανοητό και απλό, περιγράφονται στοιχεία του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, τα οποία είναι οργανωμένα στα εξής μέρη:

→ Το πρώτο μέρος αναφέρεται στο σύστημα διανομής, δηλαδή στα δίκτυα διανομής και τη φυσική διανομή. Η γνώση των λειτουργιών του συστήματος διανομής είναι απαραίτητη, τόσο για τις επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου όσο και για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.
→ Το δεύτερο μέρος ασχολείται με το Μάρκετινγκ χονδρικού εμπορίου και με τις επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης γενικότερα.
→ Το τρίτο μέρος αναφέρεται στην εισαγωγή του Μάρκετινγκ λιανικού εμπορίου. Περιγράφει το λιανικό εμπόριο και την εξέλιξή του στη χώρα μας. Επίσης, αναλύει τις διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων λιανικής πώλησης.
→ Το τέταρτο μέρος ασχολείται με τον εντοπισμό και την ανάλυση των ευκαιριών, που παρουσιάζονται στην αγορά για τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης. Η ανάλυση αυτή επιτυγχάνεται με τις διάφορες μεθόδους και τεχνικές, όπως την έρευνα Μάρκετινγκ του λιανικού εμπορίου, την αγοραστική συμπεριφορά και την τμηματοποίηση των πελατών, καθώς και με τις μεθόδους πρόβλεψης των πωλήσεων.
→ Το πέμπτο μέρος του Μάρκετινγκ Μάνατζμεντ των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης περιλαμβάνει το στρατηγικό προγραμματισμό των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης, την οργάνωση και διοίκηση των επιχειρήσεων αυτών, καθώς και τη διεύθυνση του προσωπικού τους.
→Το έκτο μέρος καλύπτει όλα τα στοιχεία του Μείγματος Μάρκετινγκ των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης, δηλαδή την προμήθεια των εμπορευμάτων και τον έλεγχο των αποθεμάτων, την τιμολόγηση των εμπορευμάτων, την επιλογή του τόπου εγκατάστασης και τη διαρρύθμιση του καταστήματος και τέλος, την προβολή των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης.

Τέλος, στο παράρτημα του βιβλίου περιλαμβάνεται επιλεγμένη νομοθεσία σχετικά με τις επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου της χώρας μας.

Το «Μάρκετινγκ Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου» περιέχει πλήθος παραδειγμάτων και περιπτώσεων από τις επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου. Στην αρχή κάθε κεφαλαίου αναφέρονται οι στόχοι μάθησης, που αποτελούν έναν καλό οδηγό για την μελέτη του κεφαλαίου. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν ερωτήσεις για συζήτηση, εργασία εφαρμογής και άσκηση (case study).