ΚΟΡΕΤΖΙΝΤΟΡΑ

Original price was: 16.60 €.Current price is: 12.45 €.

ISBN 9789606452703
Dimensions 14 × 20 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

2022

Pages

240

Translation

Date Published

06-04-2022

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-25%

JONES GAYL
Translation:ΜΑΝΤΟΓΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
Publisher:ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
SKU: 062730 Category: Tag:

Description

Ένα βιβλίο καταπέλτης, σκληρό, αµείλικτο, ατόφιο, σοκαριστικά αληθινό. Μια συγκλονιστική ιστορία για τη γυναίκα, για την κακοποίηση κάθε µορφής, για τον ρατσισµό, για τη χειραγώγηση και για τον τρόπο µε τον οποίο το παρελθόν και όσα βίωσαν οι πρόγονοί µας µπορούν να επηρεάσουν και να στιγµατίσουν ανελέητα τις επόµενες γενεές.

Κεντάκι 1947. H Ούρσα, τραγουδάει τα µπλουζ ενώ την κατατρώει το µίσος της για τον Κορετζιντόρα, έναν ιδιοκτήτη σκλάβων του δέκατου ενάτου αιώνα, που καταδυνάστευε τη µητέρα και τη γιαγιά της. Έχοντας επωµιστεί το βάρος της «δηµιουργίας απογόνων», η Ούρσα Κορετζιντόρα αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε αυτή την υποχρέωση καθώς µένει στείρα µετά από έναν άγριο καβγά µε τον σύζυγό της. Στοιχειωµένη από τα φαντάσµατα της σκλαβιάς και τραυµατισµένη από την έλλειψη αγάπης και τη θλίψη, η Ούρσα αργά αλλά σταθερά θέτει τους δικούς της όρους υπερασπίζοντας τη γυναικεία της υπόσταση.

Έγραψαν για βιβλίο :

«Μετά από αυτό, κανένα µυθιστόρηµα µε µαύρη ηρωίδα δεν θα είναι πια το ίδιο».
– Toni Morrison

«Μια Αµερικανίδα συγγραφέας µε µια ισχυρή αίσθηση της ζωογόνας κληρονοµιάς – της ιστορίας που κυλάει στο αίµα».
– John Updike

«Το Κορετζιντόρα είναι το πιο άγρια (απροκάλυπτα) ειλικρινές µυθιστόρηµα και επώδυνα αποκαλυπτικό για όλα όσα έχουν συµβεί και εξακολουθούν να συµβαίνουν, στην ψυχή των Μαύρων αντρών και γυναικών… τολµά να αντικρίσει τον απόλυτο τρόµο που φωλιάζει στον πυρήνα της αγάπης».
– James Baldwin

«H Gayl Jones έχει σµιλεύσει µια αφήγηση εξίσου αµερικανική µε το Όρος Ράσµορ και εξίσου ζοφερή µε τους βάλτους της Φλόριντας».
– Maya Angelou

«Το Κορετζιντόρα, το πρώτο µυθιστόρηµα της Gayl Jones, είναι ταυτόχρονα σοκαριστικό και καινοτόµο, µέσα από την εξερεύνηση της κληροδοτηµένης ψυχολογικής επίδρασης (στις επόµενες γενεές) της δουλείας και της σεξουαλικής εκµετάλλευσης… (Το µυθιστόρηµα) προοικονοµεί το Πορφυρό χρώµα της Alice Walker και την Αγαπηµένη της Toni Morrison, αποκαλύπτοντας µια ανολοκλήρωτη χειραφέτηση αλλά και την επίδραση της ιστορικής µνήµης στη διαµόρφωση της ζωής µας. Επίσης, σηµατοδοτεί µια µετατόπιση στην αφροαµερικανική λογοτεχνία, όπου οι γυναίκες αλλά και οι σχέσεις ανάµεσα στους µαύρους αποτελούν την κεντρική θεµατολογία».
– The Guardian

H Γκέιλ Τζόουνς γεννήθηκε το 1949 στο Κεντάκι. Είναι Αφροαμερικανή συγγραφέας και τα πιο διάσημα έργα της είναι τα Corregidora (1975), Eva’s Man (1976) και The Healing (1998). Μάλιστα ο ποιητής Michael Harper παρουσίασε το έργο της Jones στην Toni Morrison, η οποία ήταν τότε επιμελήτρια, και το 1975, η Jones δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα, Corregidora, σε ηλικία 26 ετών. Σήμερα η Τζόουνς ζει αποτραβηγμένη από τα κοινά.