Η ΤΕΡΕΖΟΥΛΑ-ΤΟΣΟΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Original price was: 12.00 €.Current price is: 9.00 €.

ISBN 9789600448146
Original Title VENTI STORIE PIÙ UNA
Dimensions 14 × 21 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

2017

Pages

216

Translation

Date Published

01-01-2017

pa_ksenoglwssos-titlos

VENTI STORIE PIÙ UNA

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-25%

ΡΟΝΤΑΡΙ ΤΖΑΝΙ / RODARI GIANNI
Translation:ΔΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Publisher:ΚΕΔΡΟΣ

Description

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

Τα παραδοσιακά παραμύθια αποτελούν για τον Τζάνι Ροντάρι την «πρώτη ύλη» για να πετάξουμε μακριά με τα φτερά της φαντασίας μας. Επιπλέον, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία ο ίδιος στήνει έναν δημιουργικό διάλογο με τους νεαρούς αναγνώστες του ακόμη και σήμερα: ένας αυτοκράτορας απαγορεύει στο βασίλειό του όλες τις κιθάρες επειδή ο ίδιος δεν ξέρει να παίζει, ένα κοριτσάκι που δεν θέλει να μεγαλώσει μεταμορφώνεται σε γίγαντα όταν αναγκάζεται να παλέψει ενάντια στην αδικία, ένας ουρανοξύστης πλέει στη θάλασσα σαν υπερωκεάνιο…

Στο βιβλίο Η Τερεζούλα-Τοσοδούλα και άλλες ιστορίες η πραγματικότητα γίνεται ένα με τη φαντασία, δίνοντας αφορμή για απρόβλεπτες και διασκεδαστικές καταστάσεις, που παρασύρουν τον αναγνώστη και του μαθαίνουν πως «πειράζοντας» μια παλιά ιστορία μπορούμε να φτιάξουμε μια άλλη, ολοκαίνουρια.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αγάπησα όλες τις ιστορίες και πιστεύω ότι θα τις λατρέψουν και τα παιδιά από 7 ετών και πάνω, ηλικίες που συστήνονται ως κατάλληλες για ανάγνωση του συγκεκριμένου πονήματος.
Βασιλική Διαμάντη, Βιβλιομανία – Βιβλιολατρεία, 29/10/2018

Καμία δικαιολογία για βαρεμάρα δεν έχουν ωστόσο τα παιδιά, ειδικά όταν έχουν την τύχη να μπορούν να διαβάσουν ιστορίες όπως τις σκέφτηκε ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς βιβλίων για παιδιά, ο Τζάνι Ροντάρι. Η Τερεζούλα-Τοσοδούλα και άλλες ιστορίες (μτφρ. Δήμητρα Δότση, Κέδρος) είναι όπως όλα τα βιβλία του Ροντάρι η αφορμή για να πάρει η φαντασία την θέση που της αξίζει στον κόσμο των παιδιών: την πρώτη θέση.
Μαρία Παναγιωτάκη, της ψυχής και της νιότης, 29/12/2017

Παραμύθια παραδοσιακά που, κατά τον μέγα μύστη του πειράγματος λέξεων και ιστοριών, αποτελούν την «πρώτη ύλη για να πετάξουμε μακριά με τα φτερά της φαντασίας μας». Ο Ροντάρι με τους παραπάνω ευφάνταστους ήρωες δημιουργεί έναν εκπληκτικό διάλογο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, μεταξύ του ίδιου και των αναγνωστών, αλλά και των ίδιων των ιστοριών μεταξύ τους. Κι αυτό γιατί θα δείτε ήρωες και λόγια και καταστάσεις να επανέρχονται από ιστορία σε ιστορία και η μία να συνομιλεί με την άλλη καθώς ο Ροντάρι για ακόμα μία φορά έδειξε το μεγάλο πειραχτήρι που έκρυβε μέσα του στη διαχείριση λέξεων, ιστοριών, προσώπων, νοημάτων και στον τρόπο που μια ιστορία γίνεται διαφορετική και αλλάζει κατευθύνσεις και σκέψεις στον αναγνώστη.
Απόστολος Πάππος, elniplex, 27/09/2017