Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Original price was: 18.80 €.Current price is: 16.92 €.

ISBN 9786182201206
Original Title THE ART OF TALKING WITH CHILDREN
Dimensions 14 × 20 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

2023

Pages

544

Translation

Date Published

08-03-2023

pa_ksenoglwssos-titlos

THE ART OF TALKING WITH CHILDREN

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-10%

ROLLAND REBECCA
Translation:ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Publisher:ΔΙΟΠΤΡΑ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΦΥΣΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
SKU: 068213 Category: Tag:

Description

Η Rebecca Rolland, EdD, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Χάρβαρντ, λογοθεραπεύτρια και μητέρα, εξοπλίζει τους ενηλίκους με πολύτιμα πρακτικά εργαλεία για να τους βοηθήσει να έχουν παραγωγικές και ουσιαστικές συζητήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών – είτε πρόκειται για ένα πεισματάρικο νήπιο που θέλουμε να το πείσουμε για κάτι ή για έναν κλεισμένο στον εαυτό του έφηβο που θέλουμε να μας ανοιχτεί.

Η επιστήμη έχει δείξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν ανεξάρτητα, να έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι καλοσυνάτα, να δείχνουν ενσυναίσθηση και να νιώθουν ευτυχισμένα, είναι να μιλάμε μαζί τους. Ωστόσο συχνά οι γονείς και οι παιδαγωγοί δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τα παιδιά.

Οι συζητήσεις είναι τετριμμένες ή γεμάτες ένταση ή, ακόμα χειρότερα, με διαρκείς συγκρούσεις. Η Τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας δείχνει τον τρόπο να χτίσουμε ποιοτική επικοινωνία και ουσιαστικές συζητήσεις, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζονται για να εξελιχθούν. Όταν δημιουργήσουμε σχέσεις με λιγότερες συγκρούσεις και περισσότερη χαρά, εξασφαλίζουμε για τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον.

Έκτακτη είδηση! Στα παιδιά δεν αρέσει όταν έχουμε πάντα την απάντηση για όλα. Το βιβλίο της Rolland μας βοηθάει να γίνουμε το είδος του καλοσυνάτου, περίεργου, διασκεδαστικού ατόμου με το οποίο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ θα ήθελε να μιλήσει – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι τόσο μικροί σε ηλικία, ώστε να μπορούν ακόμα να γλείφουν τη σάλτσα που έχει μείνει στο πιάτο.
Lenore Skenazy, πρόεδρος του Let Grow, συγγραφέας του Free-Range Kids
Όσοι έχουν διαβάσει βιβλία How to Talk So Kids Will Listen και How to Listen So Kids Will Talk θα βρουν ακόμα περισσότερη βοήθεια για να αναπτύξουν μια ισχυρή επικοινωνία μέσα στη σχέση με το παιδί.
Library Journal
Στην τεκμηριωμένη και ενδελεχή αυτή διερεύνηση της “ουσιαστικής συζήτησης” η Rolland διεισδύει στο πώς και στο γιατί των ουσιαστικών συζητήσεων με τα παιδιά. Χρησιμοποιώντας πειστικά ερευνητικά δεδομένα και γλαφυρά περιστατικά, προσφέρει έναν επιδραστικό και ρεαλιστικό οδηγό για μια από τις πιο υποτιμημένες δεξιότητες η οποία συμβάλλει στο χτίσιμο και στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας με τα παιδιά μας και στηρίζει τη μάθηση, την ανεξαρτησία – και την αυτοπεποίθησή τους σε σχεδόν όλες τις πλευρές της ζωής τους. Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά είναι ένα σημαντικό ανάγνωσμα για τους γονείς, τους παιδαγωγούς, τους κλινικούς και οποιονδήποτε μιλάει συστηματικά με παιδιά.
Carla Naumburg, PhD, LICSW, συγγραφέας του How to Stop Losing Your Sh*t With Your Kids