ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

22.53 

ISBN 9789607778376
Dimensions 17 × 24 cm
Writer

Publisher

Year of Publication

2000

Pages

184

Translation

Date Published

01-12-2000

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-15%

PERELMAN YAKOV
Translation:ΓΑΒΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Publisher:ΚΑΤΟΠΤΡΟ
ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
SKU: 012387 Category: Tag:

Description

Για να μελετήσει κάποιος το ανά χείρας βιβλίο και να το απολαύσει, του είναι αρκετό να κατέχει μια ελάχιστη γνώση μαθηματικών· συγκεκριμένα, να γνωρίζει τους κανόνες της αριθμητικής και της στοιχειώδους γεωμετρίας. Πολύ λίγα προβλήματα απαιτούν ικανότητα κατάστρωσης και επίλυσης εξισώσεων, ακόμη και αυτές όμως θα είναι της απλούστερης μορφής.

Τα περιεχόμενα του βιβλίου, όπως μπορεί κανείς να δει, παρουσιάζουν εξαιρετική ποικιλομορφία. Τα θέματα εκτείνονται από μια ετερόκλητη συλλογή γρίφων και μαθηματικών τεχνασμάτων μέχρι χρήσιμα και με πρακτική αξία προβλήματα απαρίθμησης και μέτρησης. Ο συγγραφέας έχει καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να κάνει το βιβλίο όσο το δυνατόν πιο ζωηρό, αποφεύγοντας την επανάληψη θεμάτων που έχουν εμφανιστεί σε άλλες εργασίες του.

Έτσι, ο αναγνώστης θα βρει περίπου εκατό σπαζοκεφαλιές που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε προηγούμενα βιβλία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει εξαιρετικής ποικιλίας θέματα των στοιχειωδών μαθηματικών: από γρίφους και μαθηματικές σπαζοκεφαλιές, πνευματικές προκλήσεις και μαθηματικές τεχνικές μέχρι προβλήματα απαρίθμησης και μέτρησης. Καταφανή χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι η πρωτοτυπία των θεμάτων του (στοιχείο αναγνωρίσιμο και σήμερα, δεκαετίες μετά τη συγγραφή του), ο γοητευτικός τρόπος παρουσίασής τους και η υπέροχη εικονογράφησή τους.

Ο συγγραφέας έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνει το βιβλίο ζωηρό και διασκεδαστικό, ο δε αναγνώστης, για να το παρακολουθήσει, δεν χρειάζεται να γνωρίζει παρά τους κανόνες της αριθμητικής και της στοιχειώδους άλγεβρας και γεωμετρίας. Τα προβλήματα συνοδεύονται πάντα από τις λύσεις τους.