ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ASP.ΝΕΤ ΚΑΙ VISUAL BASIC.NET

18.35 

ISBN 9604180649
Dimensions 17 × 24 cm
Cover

ΣΚΛΗΡΟ

Writer

,

Publisher

Year of Publication

2005

Pages

808

Date Published

01-01-2005

Εξαντλημένο.

SKU: 009574 Category: Tags: , , , , , ,

Description

Πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το να έχεις έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet ήταν κάτι τεχνολογικά πρωτοποριακό. Η δυνατότητα να επικοινωνεί κανείς με άλλους απομακρυσμένους υπολογιστές και να ανταλλάσσει πληροφορίες, ικανοποιούσε και μαγνήτιζε τους περισσότερους από εμάς νέους surfers (περιηγητές) τότε του Web (διαδικτύου).

Οι καιροί όμως άλλαξαν και η αρχική ανάγκη της απλής επίσκεψης σε στατικού περιεχόμενου HTML ιστοσελίδες με ταχύτητες που δεν ξεπερνούσαν τα 14.4 Kbps, έδωσε την θέση της σε νέες απαιτήσεις πιο δυναμικής επικοινωνίας με άμεση συμμετοχή του χρήστη στην επιλογή της πληροφορίας που ήθελε να «κατεβάσει» τοπικά στον υπολογιστή του και με πολύ μεγάλες ταχύτητες που ξεπερνούν πλέον και τα 10 Mbps!

Έτσι γεννήθηκαν νέες τεχνολογίες και γλώσσες προγραμματισμού για το Web που πολλές απ’ αυτές χρησιμοποιούνται ευρύτατα μέχρι σήμερα. Όλες σχεδιάστηκαν με σκοπό να ικανοποιούν την ολοένα και αυξανόμενη επιθυμία των χρηστών για ένα πιο «έξυπνο» Web. Από την στιγμή όμως που η Microsoft παρουσίασε τον Ιούλιο του 2000 την τεχνολογία ASP.NET άνοιξε ο δρόμος για τον προγραμματισμό του μέλλοντος στο Web.

Αυτή την νέα τεχνολογία πραγματεύεται και το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Θα εργαστείτε κάνοντας χρήση του απόγονου της δημοφιλούς γλώσσας προγραμματισμού Visual Basic της Visual Basic NET που έχει μεταμορφωθεί σε μια πλήρως αντικειμενοστραφή γλώσσα με απεριόριστες όπως θα δείτε δυνατότητες και θα κατασκευάσετε Web εφαρμογές (Web Applications) με εύκολο και πολύ αποδοτικό τρόπο καταλήγοντας στο τέλος του βιβλίου να έχετε δημιουργήσει μια επαγγελματικού επιπέδου εφαρμογή την Digital_Library.

Κάνοντας ένα ιδανικό «πάντρεμα» παλαιών και δοκιμασμένων τεχνολογιών και γλωσσών προγραμματισμού (- όπως η JScript -) με νέες (- με αποκορύφωμα την χρήση της τεχνολογίας των Web Services -), θα δημιουργήσετε ιστοσελίδες που ανανεώνονται «τοπικά» (- δίνοντας την εντύπωση στον χρήστη ότι τρέχει Windows εφαρμογές στο Desktop του υπολογιστή του -) και όχι ολικά (- όπως είχατε συνηθίσει μέχρι σήμερα περιμένοντας το «φόρτωμα» της ιστοσελίδας στον Browser του υπολογιστή σας -) ! Όλα αυτά και άλλα πολλά γίνονται πραγματικότητα με την χρήση της νέας τεχνολογίας ASP.NET