ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

22.90 

ISBN 9786185092764
Dimensions 17 × 24 cm
Cover

ΜΑΛΑΚΟ

Writer

Publisher

Year of Publication

1995

Pages

248

Date Published

01-06-1995

Ships within 2-5 business days. Subject to publisher availability.

-10%

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Publisher:ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
SKU: 002200 Category:

Description

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η ακριβολογημένη γνώση βασικών συμπερασμάτων, που αναφέρονται σε πολυδιάστατους χώρους, είναι απαραίτητη για τους φοιτητές των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών τόσο της θεωρητικής, όσο και της εφαρμοσμένης κατευθύνσεως.

Το βιβλίο αυτό, ένα μέρος του οποίου κυκλοφόρησε παλιότερα ως Τόμος 1, περιέχει τη βασική θεωρία των n-διάστατων ομοπαραλληλικών, των μετρικών και προβολικών χώρων.

Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε το κείμενο να είναι διεξοδικό και σαφές. Ελπίζω, ότι ο αναγνώστης που έχει εξοικειωθεί στο χειρισμό αφηρημένων εννοιών και βασικών συμπερασμάτων της Γραμμικής Άλγεβρας, θα μελετήσει το βιβλίο με άνεση. Το κείμενο δεν περιέχει πολλά «συγκεκριμένα» θέματα του εποπτικού διδιάστατου και τριδιάστατου χώρου, που άλλοτε αποτελούσαν σχεδόν αποκλειστικά το περιεχόμενο της Αναλυτικής Γεωμετρίας. Θα πρέπει όμως να τονισθεί με ιδιαίτερη έμφαση, ότι η γνωριμία με τα κλασικά εποπτικά συμπεράσματα είναι απαραίτητη, γιατί αυτά προετοιμάζουν και αιτιολογούν τις γενικεύσεις σε τυχούσα διάσταση. Ευχαριστώ θερμά τους Διδάκτορες των Μαθηματικών κ. Πελαγία Κολτσάκη-Κιλμπασάνη, κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου-Φλώρου, κ. Στυλιανό Σταματάκη για την πολύτιμη βοήθεια που μου πρόσφεραν διαβάζοντας το χειρόγραφο και τα τυπογραφικά δοκίμια και για τις χρήσιμες παρατηρήσεις τους.

Ευχαριστώ επίσης τον εκδοτικό οίκο Ζήτη για την καλή συνεργασία και την προσεγμένη εκτύπωση.

Βασιλικά, Νοέμβριος 1988
Ν.Κ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ