ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

16.73 

ISBN 9789607990174
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2000

Σελίδες

478

Μετάφραση

HM. Κυκλοφορίας

01-12-2000

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-25%

DAWKINS RICHARD
Μετάφραση:ΚΑΖΛΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ
Εκδόσεις:ΤΡΑΥΛΟΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κωδικός προϊόντος: 012744 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Άραγε, χάθηκε η ποίηση που αναδίδει η ομορφιά του ουράνιου τόξου, όταν ο Nεύτων, μέσ’ από το πρίσμα, ανέλυσε το φως στα χρώματα της ίριδος; Aσφαλώς, όχι. Tα μυστήρια δεν χάνουν τη γοητεία τους όταν ξεδιαλύνονται“ τουναντίον, η λύση είναι συχνά πιο γοητευτική και διεγερτική από τον ίδιο το γρίφο.
“Iεραπόστολος που γράφει σαν άγγελος”, έχουν πει για τον Richard Dawkins! Kαι με αυτό το βιβλίο έρχεται να δικαιώσει αυτήν την κρίση, παραδίδοντάς μας ένα κομψό, πνευματώδες και συχνά συγκινητικό κείμενο. Πρόκειται για το πιο προσωπικό και προκλητικό βιβλίο αυτού του τεραστίου διαμετρήματος επιστήμονα, το οποίο διατυπώνει μια άκρως γοητευτική θέση: εξυμνούμε την επιστήμη όχι επειδή μας είναι χρήσιμη, αλλά γιατί μας διεγείρει και μας εξάπτει τη φαντασία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνει και η ποίηση.
Mε μια συναρπαστική πρόζα, με την τρομερή οξύνοια και διεισδυτικότητά του, ο Dawkins περιπλανιέται και μας ταξιδεύει στα πιο υποβλητικά θέματα που τίθενται από την αστρονομία ώς τη γενετική και από τη γλώσσα ώς την εικονική πραγματικότητα.

«Σας παροτρύνω να σώσετε την ψυχή σας, διαβάζοντας το βιβλίο του Dawkins.»
Francis Crick, Bραβείο Nόμπελ

«Πρόκειται για ένα βιβλίο που εξηγεί τόσο απόλυτα καλά, που κάνει τον αναγνώστη του να αισθάνεται μεγαλοφυΐα.»
New York Times

«Aυτό το βιβλίο είναι ένα ταξίδι στα πιο παράξενα και γοητευτικά θέματα της σύγχρονης επιστήμης. Aκόμη και η πιο αστείρευτη προσδοκία του αναγνώστη για τη κατανόηση του ανεξήγητου, του εκπληκτικού, του θαύματος, ικανοποιείται πλήρως.»
New Scientist

«Ό,τι δεν μπορεί να κάνει ο Δαρβίνος, το μπορεί ο Dawkins.»
The New Yorker