ΣΤΑΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΣΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

13.52 

ISBN 9608250145
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2002

Σελίδες

240

HM. Κυκλοφορίας

01-01-2002

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-15%

ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εκδόσεις:SPIN
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ [Ν], [Q], [M] - ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ - ΑΡΧΗ ΔΥΝΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
Κωδικός προϊόντος: 013238 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Οι σημειώσεις αυτές γράφτηκαν με σκοπό να αποτελέσουν κάποτε βοήθημα στη μελέτη της Στατικής των Ισοστατικών φορέων. Η μελέτη επικεντρώνεται στα παρακάτω τρία σημεία:
a) Διαγράμματα εντατικών μεγεθών: Η κατασκευή τους γίνεται με τον πιο απλό και πρακτικό τρόπο. Ισχύουν όλα όσα είναι γνωστά από την Εισαγωγή στη Στατική. Εδώ έχουμε επιπλέον πρακτικούς κανόνες. Δίνεται μεγάλη σημασία στην ταχύτητα κατασκευής των διαγραμμάτων [Ν], [Q], [M] καθώς και στον έλεγχο της ορθότητας των αποτελεσμάτων.
b) Γραμμές επιρροής: Δίνεται η έννοια της γραμμής επιρροής και οι μέθοδοι κατασκευής των γραμμών επιρροής των αντιδράσεων στήριξης καθώς και των εντατικών μεγεθών σε μία καθορισμένη θέση του φορέα. Ακόμη, στο κεφάλαιο των γραμμών επιρροής παρουσιάζονται οι χρήσεις των γραμμών επιρροής.
c) Υπολογισμοί παραμορφωσιακών μεγεθών. Στο κεφάλαιο αυτό, με χρήση της αρχής δυνατών έργων, υπολογίζουμε μετατοπίσεις, στροφές, μεταβολές αποστάσεων και σχετικές στροφές σε ενδιάμεσες αρθρώσεις λόγω φορτίσεων, μετατοπίσεων στηρίξεων και θερμοκρασιακών μεταβολών.
Προτείνουμε στον αναγνώστη να επαναλάβει τα διαγράμματα εντατικών μεγεθών και τα δικτυώματα από το βιβλίο μας “Εισαγωγή στη Στατική”.
Γιάννης Γκαρούτσος