ΣΕΞ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

22.53 

ISBN 9606717031
Διαστάσεις 17 × 25 cm
Εξώφυλλο

ΠΑΝΟΔΕΤΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2007

Σελίδες

232

Μετάφραση

HM. Κυκλοφορίας

01-04-2007

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-15%

JANSSEN KOLET
Μετάφραση:ΒΑΝ ΝΤΑΙΚ-ΜΠΑΛΤΑ ΙΝΩ
Εκδόσεις:ΚΑΤΟΠΤΡΟ
ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ
Κωδικός προϊόντος: 014935 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

• Γιατί οι άνθρωποι ερωτεύονται; Και πώς καταλαβαίνεις ότι είσαι ερωτευμένος; • Τι σημαίνει κάνω έρωτα; Και γιατί μας χρειάζεται; • Γιατί οι άνθρωποι αποφεύγουν να μιλούν για το σεξ; Είναι «βρόμικη» πράξη; • Επιτρέπεται ένα κορίτσι να κάνει έρωτα όταν έχει περίοδο; • Αν ξεκινήσεις από μικρός να κάνεις έρωτα, ωριμάζεις γρηγορότερα; • Γιατί οι άνθρωποι ζηλεύουν; Τι είναι η έκτρωση; • Τι είναι το προφυλακτικό και τι το χάπι; Και πώς μπορώ να γλιτώσω από το AIDS; • Γιατί κάποιοι άνθρωποι κάνουν σεξ για τα λεφτά;

«Αλλο ένα βιβλίο για το σεξ που απευθύνεται σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας; Η απάντηση είναι καταφατική, αρκεί να προσθέσετε δύο χαρακτηρισμούς: σύγχρονο και απαλλαγμένο από τα συμπλέγματα των παλιότερων γενιών. Το σεξ στον 21ο αιώνα είναι σαφώς διαχωρισμένο από τη βιολογική, ιερή αν προτιμάτε, αποστολή του: αποτελεί και μια αυτόνομη μορφή επικοινωνίας, συντροφικής διασκέδασης, χαλάρωσης, εξερεύνησης του εαυτού μας. Όλες οι διασκεδάσεις έχουν τους κινδύνους τους, ωστόσο αυτό δεν μας εμποδίζει να τις χαιρόμαστε, εφόσον τηρούμε τους κανόνες εκείνους που μας γλιτώνουν από κακοτοπιές. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να είναι και ο βασικός στόχος ενός σημερινού βιβλίου για το σεξ που απευθύνεται σε παιδιά στα πρόθυρα της εφηβείας, πέρα από την εξοικείωση με την επιστημονική ορολογία ή τις τεχνικές —πράγματα που βρίσκει κανείς και σε πιο αρμόδια από την άποψη αυτή εγχειρίδια. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας πετυχαίνει τον παραπάνω στόχο έχοντας ως θέμα όχι μόνο τη σεξουαλική πράξη, ή τις ανατομικές διαφορές μεταξύ των φύλων, αλλά επίσης τον έρωτα και τις —υγιείς— ερωτικές σχέσεις, με ορολογία και γλώσσα κατανοητές και οικείες στον μέσο μαθητή του γυμνασίου, ή των τελευταίων τάξεων του δημοτικού. […]»

Το Σεξ και συναίσθημα είναι ένα βιβλίο οργανωμένο κατά ερωτήσεις που έχουν θέσει οι μικροί μας φίλοι στη συγγραφέα για ζητήματα σχετικά με τον έρωτα, το σεξ, την εμπιστοσύνη, το χωρισμό, αλλά και για την επερχόμενη εφηβεία, τις σχέσεις των δύο φύλων, τις σεξουαλικές αποκλίσεις και την αληθινή αγάπη. Οι απαντήσεις της συγγραφέως ενημερώνουν και διαφωτίζουν, με αίσθηση του χιούμορ και του καθήκοντος απέναντι σε νέα και εύπλαστα μυαλά. Με όπλα της τη γνώση και μια έμφυτη ευαισθησία, καταφέρνει να διεξέλθει πληθώρα θεμάτων τόσο «αθώων» όσο και «πονηρών», υιοθετώντας ένα οικείο ύφος και αποφεύγοντας παράλληλα με μαεστρία το σκόπελο της χυδαιότητας.