ΡΙΧΑΡΔΟΣ Ο Γ’

Original price was: 10.60 €.Current price is: 9.54 €.

ISBN 9789606283222
Ξενόγλωσσος Τίτλος RICHARD III
Διαστάσεις 17 × 21 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2024

Σελίδες

128

Μετάφραση

Επιμέλεια

HM. Κυκλοφορίας

01-05-2024

pa_ksenoglwssos-titlos

RICHARD III

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-10%

ΣΑΙΞΠΗΡ ΟΥΙΛΙΑΜ / SHAKESPEARE WILLIAM
Μετάφραση:ΦΛΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Εκδόσεις:ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Κωδικός προϊόντος: 100357 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο των Ρόδων μεταξύ των οίκων Γιορκ και Λάνκαστερ έχει ξεκινήσει στην Αγγλία μια περίοδος ειρήνης. Όμως ο μικρότερος αδελφός του βασιλιά, ο Ριχάρδος, καταστρώνει σχέδια εξόντωσης των φυσικών διαδόχων και των αντιπάλων του για να κατακτήσει τον θρόνο της Αγγλίας. Έτσι, παρακολουθούμε την άνοδο στην εξουσία ενός διεφθαρμένου ανθρώπου και τη σύντομη βασιλεία του, την οποία διακόπτει ο βίαιος θάνατος.

«Ο Ριχάρδος δεν είναι απλώς ένας μακιαβελικός δολοπλόκος, ένας τυποποιημένος “κακός” (villain) του αναγεννησιακού θεάτρου, ή μια εκδοχή του Vice, του προσωποποιημένου Κακού των μεσαιωνικών ηθικολογιών(moralities). Eίναι χαρισματικός, ευφυής και γοητευτικός, και αναμφίβολα ένας από τους πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες του Σαίξπηρ”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ξένια Γεωργοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ.

Στην παρούσα έκδοση, προς χάριν της επίτευξης των στόχων της απόδοσης-διασκευής από τον Ανδρέα Φλουράκη, παρατηρούνται μετατοπίσεις ή και προσθαφαιρέσεις σε σύγκριση με το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο, χωρίς, φυσικά, να επηρεάζεται η ουσία του κειμένου.