ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Original price was: 25.44 €.Current price is: 17.81 €.

ISBN 9786188242425
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2016

Σελίδες

503

Μετάφραση

Επιμέλεια

HM. Κυκλοφορίας

16-10-2016

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-30%

WEINBERG STEVEN
Μετάφραση:ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Εκδόσεις:ΡΟΠΗ
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Κωδικός προϊόντος: 026154 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Μια αριστοτεχνική περιγραφή της ιστορίας της επιστήμης, από την αρχαία έως τη σύγχρονη εποχή, από τον βραβευμένο με Νόμπελ φυσικό Steven Weinberg—ένα προκλητικό και σημαντικό βιβλίο γραμμένο από έναν από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες και διανοούμενους της εποχής μας.
Σε αυτή την πλούσια, προκλητική και συναρπαστική ιστορία, ο βραβευμένος θεωρητικός φυσικός Steven Weinberg μας ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους ανά τους αιώνες, από την αρχαίο Μίλητο στη μεσαιωνική Βαγδάτη και την Οξφόρδη, από την Ακαδημία του Πλάτωνα και το Μουσείο της Αλεξάνδρειας στην καθεδρική σχολή της Σαρτρ και τη Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου. Καταδεικνύει ότι οι επιστήμονες των αρχαίων και μεσαιωνικών χρόνων όχι μόνο δεν κατανοούσαν ό,τι κατανοούμε εμείς για τον κόσμο, αλλά το σημαντικότερο, τι μπορεί να μάθει κανείς και πώς να το μάθει. Εντούτοις, με το πέρασμα των αιώνων, ο αγώνας για την επίλυση μυστηρίων, όπως η περίεργη ανάδρομη κίνηση των πλανητών και το φαινόμενο της παλίρροιας, οδήγησε τελικά στην ανάδυση του πεδίου της σύγχρονης επιστήμης. Παράλληλα, ο Weinberg εξετάζει ιστορικές αντιπαραθέσεις και συνέργειες ανάμεσα στην επιστήμη και τις ανταγωνιστικές σφαίρες της θρησκείας, της τεχνολογίας, της ποίησης, των μαθηματικών και της φιλοσοφίας.

Το Πώς να εξηγήσουμε τον κόσμο αποτελεί μια διαφωτιστική εξερεύνηση του τρόπου που αντιμετωπίζουμε και αναλύουμε τον κόσμο γύρω μας· μια σαρωτική, φιλόδοξη περιγραφή της δύσκολης πορείας για την ανακάλυψη των στόχων και των μεθόδων της σύγχρονης επιστήμης, καθώς και του αντικτύπου αυτής της ανακάλυψης στη γνώση και την εξέλιξη του ανθρώπου.

«Αυτό το βιβλίο μεταστοιχειώνει το βασικό μέταλλο μιας απλής ιστορίας της επιστήμης σε ατόφιο χρυσάφι — σε ένα μνημειώδες εγκώμιο ενός μακρόχρονου και ηρωικού αγώνα για την κατανόηση της φύσης, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Μόνο ένας αφοσιωμένος επιστήμονας με την ευφυΐα, την εμπειρία και τη διορατικότητα του Steven Weinberg θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο».

– Ian McEwan