ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

10.50 

ISBN 9789605160623
Διαστάσεις 12 × 17 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

,

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2016

Σελίδες

480

HM. Κυκλοφορίας

01-10-2016

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-30%

ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΝΑΣΚΟΥ-ΠΕΡΡΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εκδόσεις:ΑΝΙΚΟΥΛΑ
ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Κωδικός προϊόντος: 000077 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Ο αριθμός των εκτοπισμένων και των προσφύγων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από συρράξεις και διώξεις σε όλον τον κόσμο κατέρριψε κάθε ρεκόρ το 2015, φτάνοντας τα 65,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ετήσια στατιστική έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που σπάει το όριο των 60 εκατομμυρίων προσφύγων και εκτοπισμένων. Αξίζει να σημειώσει κανείς ότι 2014 είχαν καταγραφεί 59,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένοι παγκοσμίως, 51,2 εκατομμύρια το 2013 και 37,5 εκατομμύρια πριν από μια δεκαετία.
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα καλείται αφενός μεν να εφαρμόσει τις προβλέψεις της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, αφετέρου να διαχειριστεί ένα μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων προσφύγων και αιτούντων άσυλο στη χώρα, που δεν υπάγονται στις ρυθμίσεις της Συμφωνίας, καθώς έχουν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος προτού αυτή τεθεί σε ισχύ.
Στο πλαίσιο αυτό, η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να φανεί χρήσιμη για τον ερμηνευτή και εφαρμοστή του προσφυγικού δικαίου, που βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με κρίσιμα ζητήματα στο πεδίο του ασύλου, της διαχείρισης συνόρων και της μετανάστευσης. Για τον σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν και παρουσιάζονται μια σειρά βασικών νομικών κειμένων σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τα οποία μαζί με ένα πίνακα νομολογίας, διεθνών και ελληνικών δικαστηρίων για αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, ελπίζουμε να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για τον έλληνα δικαστή και τον δικηγόρο της πράξης.
Από τη θέση αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον εκδοτικό οίκο ΑΝΙΚΟΥΛΑ για την πάντα πρόθυμη στήριξη των προσπαθειών μας και την αρτιότητα των εκδόσεών του. (Από τον πρόλογο των επιμελητών)