Περιγραφή
Η “Οινολογία, από το σταφύλι στο κρασί” στην τέταρτη έκδοσή της, που αναθεωρήθηκε και συμπληρώθηκε με νέα θέματα και νεότερα δεδομένα, όπως αυτά προέκυψαν κατά την τελευταία δεκαετία, δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς ο οινολόγος και ο οινοποιός μπορούν να μεταχειριστούν το σταφύλι και να επεξεργαστούν το κρασί, ώστε αυτό να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Το βιβλίο αυτό, σε κάθε περίπτωση, δίνει τις επιστημονικές βάσεις που είναι απαραίτητες ώστε να γίνουν κατανοητά τα όρια της ερμηνείας, αλλά και της αβεβαιότητας που κρύβει κάθε οινολογική πρακτική. Ο συγγραφέας, Αργύρης Τσακίρης, σπούδασε Χημεία στη Θεσσαλονίκη, Οινολογία στο Bordeaux και πρόσφατα έγινε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών. Μοίρασε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ωδ οινολόγος σε ελληνικές οινοποιίες, γράφοντας βιβλία, άρθρα σε περιοδικά, και διδάσκοντας στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας.