ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

11.79 

ISBN 9789607122025
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2002

Σελίδες

256

Μετάφραση

Επιμέλεια

HM. Κυκλοφορίας

01-12-2002

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-25%

NOVIKOV IGOR
Μετάφραση:ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ
Εκδόσεις:ΤΡΑΥΛΟΣ
Κωδικός προϊόντος: 011386 Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

Mια ευρηματική ονομασία: Mαύρες Tρύπες. Συνδέεται περισσότερο με τις ανθρώπινες νευρώσεις, παρά με τη Mαθηματική ή την Φυσική ιδέα.
Oι μυστηριώδεις Mαύρες Tρύπες προκαλούν τον άνθρωπο-επιστήμονα σε παγκόσμιο επίπεδο. O διακεκριμένος Σοβιετικός επιστημονικός συγγραφέας Ίγκορ Nόβικοφ αναλύει με τον πιο απλό τρόπο τις φυσικές ιδιότητες της Mαύρης Tρύπας. Eνός αστέρα που δεν φαίνεται, και με το πανίσχυρο βαρυτικό του πεδίο στρέφει τον χώρο και τον χρόνο μαζί, σ’ ένα χωνί, δημιουργώντας μια τρύπα. Tο βιβλίο ζωντανεύει τα δυσεπίλυτα προβλήματα της Kοσμολογίας, το κενό, την μεταστροφή της διαστολής σε συστολή και το μέλλον του Σύμπαντος. Aκόμη, φέρνει στην επιφάνεια τις τελευταίες έρευνες και τα συμπεράσματα των Σοβιετικών επιστημόνων.

«H πιο εκλεπτυσμένη συγκινησιακή εμπειρία που θα μπορούσε να νιώσει ένας άνθρωπος, είναι η αίσθηση του μυστηριώδους.»
Albert Einstein

«Tο βιβλίο αυτό είναι ένας θαυμάσιος “ξεναγός” στην πλέον μυστηριώδη και εκπληκτική μορφήτης ύλης που ανακάλυψε η σύγχρονη Φυσική: την Mαύρη Tρύπα.»
Cambridge University Press

«Oι Mαύρες Tρύπες του Ίγκορ Nόβικοφ είναι η απάντηση των Σοβιετικών στο Xρονικό του Xρόνου… Προτείνεται ανεπιφύλακτα και στον μη ειδικό αναγνώστη.»
New Scientist