ΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΟΥΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΠΟΤΕ…

Original price was: 15.90 €.Current price is: 14.31 €.

ISBN 9789600241532
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2023

Σελίδες

298

Επιμέλεια

HM. Κυκλοφορίας

23-11-2023

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-10%

ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Εκδόσεις:ΠΑΠΑΖΗΣΗ
Κωδικός προϊόντος: 073048 Κατηγορία:

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό έχει στόχο, να ρίξει φως στη δυναμική και τους παράγοντες κινδύνου που κρύβονται πίσω από τέτοιες προβληματικές, καταστροφικές και ακραίες μερικές φορές μπορώ να πω συμπεριφορές.
Ο σκοπός αυτής της κοινωνικής καταγγελίας υπό μορφή μυθιστορήματος, είναι η αρχή σε κοινές ενέργειες για την καταπολέμηση αυτών των τόσο σοβαρών φαινομένων, που μπορούν να οδηγήσουν σε μια εξέλιξη προς την ευαισθητοποίηση όλων των ενδιαφερομένων: της οικογένειας, του σχολείου και των θεσμών γενικά.
Οι ιστορίες που αφηγούμαι αναδύονται, ανάμεσα στις ζοφερές αποχρώσεις του φόβου, της οδύνης και το θάρρος κάποιων μικρών πρωταγωνιστών…
Όπως και να έχει, το «φαινόμενο του Las Salinas», έρχεται σαν απόδειξη σε αυτά που πολλές φορές η κοινή γνώμη θεωρεί δεδομένα, που πολλές φορές μόνο τέτοια δεν είναι.
Αυτό το φαινόμενο που είχε πρώτο-παρατηρηθεί στο μικρό χωριό της Δομινικανής Δημοκρατίας της Καραϊβικής, ήταν η αιτία να γράψω αυτό το βιβλίο και ν’ αναφερθώ σε όλο το κοινωνικο-ιατρικό πλαίσιο του προβλήματος, κατά την διάρκεια της «μεταμόρφωσης» του φίλου, με όλα τα προβλήματα που επέφερε στις αθώες ψυχές των παιδιών στο Las Salinas μέχρι την δεκαετία του 1960.

Συγγραφέας – Βαλλιανάτος Διονύσης Ν.
O Διονύσης Ν. Βαλλιανάτος γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε Ιατρική και στη συνέχεια Κοινωνιολογία με άριστα στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «LA SAPIENZA». Απέκτησε την ειδικότητα της Κοινωνικής Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι μόνιμος εκπρόσωπος στην Ελλάδα, της Έδρας της Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ρώμης «LA SAPIENZA». Είναι κάτοχος δύο Masters α) Κοινωνικής- Αστικής Προστασίας από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης «LA SAPIENZA» και β) Υγιεινής και Δημόσιας Υγείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως επίσης κοινωνικός εκπαιδευτής της S.F.E.C. (Σχολή Επιμόρφωσης Κοινωνικών Εκπαιδευτών) της έδρας της Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης «LA SAPIENZA». Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην έδρα της «Medicina Sociale» στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «LA SAPIENZA», ως καθηγητής στην (Α.Σ.Ν.Ε.) Νοσηλευτική Σχολή Νοσ/ου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», μετά καθηγητής στο (Τ.Ε.Ι.) Εκπαιδευτικό Τεχνολογικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Ανατολικής Αττικής και σε σχολές γονέων όπου συνεργάστηκε με την Ελληνική Ένωση Ψυχικής Υγείας. Επίσης εισηγητής και εκτελεστής του ψυχιατρικού προγράμματος: «Αποασυλοποίηση και κοινωνική επανένταξη ασθενών, χρόνιων ψυχικών παθήσεων». Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, του εξωτερικού και στην (Ε.Σ.Δ.Υ.) Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, πρόεδρος του Δ.Σ. και Διοικητής νοσοκομείου, ειδικός σύμβουλος της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (6-Δ.Υ.ΠΕ). Στη συνέχεια στο (Υ.Υ.Κ.Α.) Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (Ε.Π .Υ.).