ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ

21.10 

ISBN 9604112031
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2001

Σελίδες

400

HM. Κυκλοφορίας

01-06-2001

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-20%

ΤΣΟΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Εκδόσεις:ΙΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κωδικός προϊόντος: 009329 Κατηγορία:

Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό το αντικείμενο της Μηχανικής των ποταμών χωρίζεται σε επτά κεφάλαια με διαφορετικό γνωστικό χαρακτήρα το καθένα, που όμως στο σύνολο τους αποτελούν μια ενότητα.

Αναπτύσσονται αναλυτικά οι μέθοδοι μέτρησης της παροχής από ένα χείμαρρο μέχρι μια γεώτρηση με πίνακες και παραδείγματα, η μεταφορά φερτών υλών, η διευθέτηση των ορεινών ρευμάτων, καθώς και οι συνθήκες ροής στους ποταμούς.

Επίσης αναλύονται θέματα υδρολογίας, τα έργα διευθέτησης της πεδινής κοίτης καθώς και παρουσιάζονται παραδείγματα από ποταμούς και διώρυγες, η μορφολογίας τους και τα χαρακτηριστικά τους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ. Γενικά. Μέτρηση της παροχής από το φορτίο. Μέτρηση της παροχής με βάση την ταχύτητα. Υπολογισμός της παροχής με τη βοήθεια χημικών μέσων. Αλλες ειδικές μέθοδοι.

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΕΡΤΩΝ ΥΛΩΝ. Γενικά. Ομοιόμορφη ροή σε ανοιχτούς αγωγούς. Συστατικά στοιχεία των φερτών υλών. Κίνηση σωματιδίου. Μηχανισμός μεταφοράς-μορφές πυθμένα. Τραχύτητα του πυθμένα. Ποσότητα μεταφερόμενων υλικών. Σταθερές διώρυγες. Τεχνικές μετρήσεων. Μεταφορά φερτών σε χείμαρρους και χειμαρρώδη ρεύματα. Προφύλαξη πλευρικών παροχετεύσεων από την είσοδο φερτών. Έργα απομάκρυνσης των φερτών από διώρυγες.

ΔΙΑΒΡΩΣΕΙΣ-ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Εισαγωγή. Επιφανειακή διάβρωση. Γεωλισθήσεις. Έλεγχος των γεωλισθήσεων. Γραμμική διάβρωση. Αναβαθμοί.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΡΟΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΠΕΔΙΝΗΣ ΚΟΙΤΗΣ. Παράλληλα έργα. Εγκάρσια έργα. Βοηθητικά τεχνικά έργα.

ΠΟΤΑΜΟΙ-ΠΛΩΤΕΣ ΔΙΩΡΥΓΕΣ. Γενικά. Μορφολογία ποταμών. Προστατευτικά έργα ποταμών. Αναχώματα. Πλωτές Διώρυγες.