ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ: ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ Α.Ε.Ι. ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Original price was: 15.90 €.Current price is: 11.13 €.

ISBN 1110000-01
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2000

Σελίδες

221

HM. Κυκλοφορίας

01-01-2000

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-30%

ΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εκδόσεις:ΒΙΒΛΙΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
Κωδικός προϊόντος: 076359 Κατηγορία:

Περιγραφή

Η συλλογή των θεμάτων, που περιέχονται στο βιβλίο αυτό, αποσκοπεί στο να εξασκήσει και να εξοικειώσει τους υποψήφιους σπουδαστές των σχολών των θετικών επιστημών, στη Μαθηματική ανάλυση.

Αποτελεί μια συγκεντρωτική και συγκεκριμένη εργασία που συνδυάζει, σε μια σωστή αναλογία, ιδιότητες της εκπαίδευσης, της παιδαγωγικής και της μαθηματικής επιστήμης. Είναι ένα βοήθημα απαραίτητο για την σωστή προετοιμασία.

Πρόλογος

Η συγγραφή ενός ακόμη βιβλίου για τα Μαθηματικά πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει να παρουσιάσει μια καινούργια και διαφορετική προσέγγισή τους.

Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση της συγγραφής του βιβλίου είναι, σε πρώτο επίπεδο, η παρουσίαση του επιπέδου ενός εκπαιδευτικού συστήματος –- του Γερμανικού – στον τομέα των σχολικών μαθηματικών, η απαιτούμενη προετοιμασία των υποψηφίων για την έναρξη σπουδών θετικής κατεύθυνσης σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και τέλος, η συμβολή στην προσπάθεια συγκριτικής μελέτης του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος με εκείνο των ευρωπαϊκών.

Σε δεύτερο επίπεδο, με ενδιέφερε η παρουσίαση μιας νέας διδακτικής πρότασης για τη διδασκαλία της Ανάλυσης στο Λύκειο.

Τα χαρακτηριστικά της πρότασης αυτής είναι κατ’ αρχήν ο προσδιορισμός του ύψους δυσκολίας των μαθηματικών θεμάτων και κατά δεύτερον η σφαιρική παρουσίασή τους, η έκταση και το βάθος τους.

Τέλος θέλω να πιστεύω ότι θα αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους υποψηφίους, στην προσπάθειά τους να βαδίσουν τον “δρόμο” των Μαθηματικών.

Θεσσαλονίκη, Μάης 2000

Εισαγωγή

Η ύλη του βιβλίου χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται με περιληπτικό τρόπο η θεωρία της ανάλυσης. Έχουν γίνει ορισμένες προσθήκες που συμπληρώνουν το κομμάτι αυτό, όπως για παράδειγμα η συμμετρία στο επίπεδο, η μέθοδος Newton (επαναληπτική μέθοδος επίλυσης των εξισώσεων) και ο υπολογισμός του όγκου στερεού στις εφαρμογές των ολοκληρωμάτων.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται λυμένα θέματα της ανάλυσης που έχουν τεθεί, την τελευταία 15ετία, σε εξετάσεις για την απόκτηση του Abitur (απολυτήριο) σε κρατίδια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η επιλογή αυτή συνιστά από μόνη της ένα ενιαίο μαθηματικό υλικό της ανάλυσης, με εσωτερική συνοχή και αυτοτέλεια.