ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ, ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Original price was: 26.50 €.Current price is: 22.53 €.

ISBN 9789609781268
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

, ,

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2019

Σελίδες

544

HM. Κυκλοφορίας

01-01-2019

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-15%

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Εκδόσεις:ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδικός προϊόντος: 033672 Κατηγορία:

Περιγραφή

Η μεγάλη ανάπτυξη των Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων, που στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία μας αποτελούν, με τη μορφή πολυεθνικών εταιριών, τεράστιους οικονομικούς οργανισμούς, δημιούργησαν την ανάγκη οργάνωσης ειδικών υπηρεσιών για την παρακολούθηση και την μελέτη των οικονομικών γεγονότων κάθε μορφής επιχείρησης.
Η λογιστική ως εφηρμοσμένη επιστήμη που απεικονίζει με ακρίβεια όλες τις οικονομικές πράξεις και την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, δε μπορούσε να παραμείνει στα περιορισμένα πλαίσια της απλής απαρίθμησης αριθμών. Έπρεπε να εκσυγχρονιστεί για να μπορέσει να παρακολουθήσει τους ασύλληπτους οικονομικούς χειρισμούς των σημερινών επιχειρήσεων, οι οποίες, κάτω από το διεθνή οξύ ανταγωνισμό, είναι υποχρεωμένες να αναπροσαρμόζονται προκειμένου να επιβιώσουν. Έπρεπε να ανακαλύψει τρόπους απλούς αλλά ακριβείς, τρόπους που με ανάλογη κωδικοποίηση θα μπορούσαν να μηχανοποιήσουν την εργασία, ώστε να απαλλάξει τις επιχειρήσεις από τα πολυάριθμα και πολυδάπανα λογιστήρια και τον ίδιο το λογιστή από τις βασανιστικές αριθμητικές πράξεις. Έπρεπε ακόμα να βρει συστήματα καταχώρησης των οικονομικών πράξεων, τέτοια που να μην είναι κατανοητά μόνο στους μύστες της λογιστικής, αλλά να γίνονται κατανοητά και παραδεκτά απ’ όλους που απασχολούνται σήμερα με τα οικονομικά θέματα.
Ο σημερινός μοντέρνος λογιστής, εκτός από τα σύγχρονα συστήματα λογιστικής, θα πρέπει ακόμα να γνωρίζει θέματα που σχετίζονται με την κοστολόγηση, τη φοροτεχνική και την εργατική νομοθεσία, στοιχεία απαραίτητα για να γίνει αποδοτικό και πολύτιμο στέλεχος της επιχείρησης που εργάζεται.
Η συγγραφή του βιβλίου αυτού που συνδυάζει πρακτικά, αλλά και σε βάθος, όλα τα παραπάνω, ήταν απαραίτητη τόσο για αυτούς που σπουδάζουν οικονομικές επιστήμες και φιλοδοξούν να γίνουν επιχειρηματικά στελέχη, όσο και για εκείνους που ασχολούνται με τα οικονομικά θέματα των επιχειρήσεων.
Ο συγγραφέας, που τον διακρίνει η άρτια επιστημονική κατάρτιση, καθώς και η διδακτική και πρακτική πείρα του, πραγματεύεται με μεγάλη επιμέλεια απλά και πρακτικά θέματα που σχετίζονται με τη λογιστική, την κοστολόγηση και την φοροτεχνική.
Πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό θα καλύψει με επιτυχία ένα μεγάλο κενό και ότι θα αποτελέσει ένα πολύτιμο βοήθημα για τους λογιστές, δικηγόρους, επιχειρηματίες, εφοριακούς, δικαστικούς, σπουδαστές κλπ