ΚΥΜΑΤΙΚΗ

Original price was: 16.96 €.Current price is: 14.42 €.

ISBN 9789608250741
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2015

Σελίδες

320

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-15%

ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εκδόσεις:SPIN
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ - ΚΥΜΑΤΑ
Κωδικός προϊόντος: 001893 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να εισάγει όσο το δυνατόν απλούστερα τον αναγνώστη σε θέματα ταλαντώσεων και κυμάτων. Είναι το αποτέλεσμα μακράς εμπειρίας και μελέτης των φαινομένων που σχετίζονται με ταλαντώσεις και κυματικά φαινόμενα
Στην εισαγωγή του βιβλίου παρατίθενται οι απαραίτητες μαθηματικές σχέσεις για τη μελέτη των ταλαντώσεων και των κυμάτων στις οποίες μπορεί να ανατρέχει ο αναγνώστης στη συνέχεια.
Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται πλήρης μελέτη αρμονικών ταλαντώσεων όλων των ειδών (αμείωτης, φθίνουσας, εξαναγκασμένης αλλά και συζευγμένων ταλαντώσεων).
Έτσι στα επόμενα μπορεί να γίνει περισσότερο κατανοητή η μελέτη της κίνησης της χορδής αλλά και ειδικά η διάδοση των κυμάτων σε χορδή μεγάλου μήκους. Η περίπτωση της χορδής αποτελεί το πιο απλό μοντέλο για την κατανόηση της διάδοσης κυμάτων σ’ οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Στα επόμενα κεφάλαια μελετώνται τα Ηλεκτρομαγνητικά κύματα καθώς και τα φαινόμενα της συμβολής της περίθλασης και της πόλωσης που είναι τα κατ’ εκδοχήν κυματικά φαινόμενα.
Ελπίζουμε στην επίτευξη του σκοπού του παρόντος και είμαστε ανοικτοί σ’ οποιαδήποτε καλοπροαίρετη παρατήρηση ή πρόταση.