Η ΑΡΚΤΟΣ, Η ΠΡΕΣΠΑ, Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

15.32 

ISBN 9789607023568
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

1992

Σελίδες

190

HM. Κυκλοφορίας

01-09-1992

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-15%

ΚΑΣΕΤΑΣ Ι. ΑΝΔΡΕΑΣ
Εκδόσεις:ΚΑΤΟΠΤΡΟ
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΖΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
Κωδικός προϊόντος: 011304 Κατηγορία:

Περιγραφή

Ο πρώτος Μάγος του έφερε μια Μεγάλη Άρκτο. «Να σου θυμίζει ότι είσαι κάτοικος του Γαλαξία μας· έτσι κι αλλιώς εκεί θα ζήσεις σε κάποιο προάστιο, λίγο πιο πέρα από τον Σείριο και τον Αλδεβαράν. Μια Μεγάλη Άρκτος που θα σου μιλάει πάντα για το βασικό συστατικό σου· υλικό Σύμπαντος με πρωτόνια ίδια με κείνα των άστρων και των πλανητών».

Ο δεύτερος του χάρισε μια Μεγάλη Πρέσπα. Ήθελε με αυτό να του θυμίσει πως είναι ένοικος της Βιόσφαιρας μαζί με τις πέστροφες, τους πελεκάνους και τις αλυγαριές. Δεν έμαθε αν τον έλεγαν Μελχιόρ ή Βαλτάσαρ. «Ποτέ δεν θα καταφέρεις να πετάξεις κι ούτε ποτέ θα μοσχοβολήσεις», του είπε, «θα έχεις, όμως, πάντοτε κάτι “ίδιο” με τα κοτσύφια και το γιασεμί».

Το δώρο του τρίτου Μάγου ήταν μια Μεγάλη Παρασκευή. «Όσα χρόνια θα ζεις αυτή θα σου ψιθυρίζει ότι είσαι είδος “Άνθρωπος/Έλληνας”, ον δηλαδή που η ουσία του περιέχει σκιρτήματα, επίγνωση της θνησιμότητάς του και υλικό παρελθόντος μέσα στο οποίο ευδοκιμούν και οι επιστροφές στους χωματόδρομους της προσωπικής σου πατρίδας».

Σκέψεις και επισκέψεις στο εσωτερικό ενός τριγώνου που έχει ως κορυφές τη Μεγάλη Άρκτο, σύμβολο των ουράνιων ερωτηματικών μας και των καταδύσεών μας στην επιστημονική σκέψη, τη Μεγάλη Πρέσπα, σημαίνον των οικολογικών μας αναζητήσεων και της ανεξερεύνητης σχέσης μας με τα πουλιά, και τη Μεγάλη Παρασκευή, σήμαντρο όλων των «Αξιον Εστί» ιζημάτων του παρελθόντος χρόνου, το οποίο για κάθε εκπαιδευτικό σημαίνει και αυτό που διαδραματίζεται στο εσωτερικό του «υπαρκτού» σχολείου.