ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ

14.84 

ISBN 9789604319046
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2004

Σελίδες

272

HM. Κυκλοφορίας

01-03-2004

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-20%

ΞΕΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Εκδόσεις:ΖΗΤΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ A.E.I. & T.E.I.
Κωδικός προϊόντος: 009924 Κατηγορία:

Περιγραφή

Tο βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι. και περιέχει την ύλη του μαθήματος της Γραμμικής Αλγεβρας.
Στο πρώτο κεφάλαιο (Αλγεβρικές Δομές) παρουσιάζονται οι έννοιες της πράξης, της ομάδας, του δακτυλίου και του σώματος.
Στο δεύτερο κεφάλαιο (Πίνακες) αναφέρονται οι βασικές έννοιες στους πίνακες, τα είδη πινάκων, καθώς και οι πράξεις τους.
Στο τρίτο κεφάλαιο (Oρίζουσες) παρουσιάζονται η έννοια της ορίζουσας και του αντίστροφου πίνακα και γίνεται εκτενής αναφορά στους στοιχειώδεις μετασχηματισμούς πινάκων.
Στο τέταρτο κεφάλαιο (Γραμμικά Συστήματα) δίνονται οι βασικές μέθοδοι επίλυσης γραμμικών συστημάτων με έμφαση στη μέθοδο απαλοιφής του Gauss.
Στο πέμπτο κεφάλαιο (Διανυσματικοί χώροι) δίνονται οι έννοιες του διανυσματικού χώρου και υπόχωρου, των γραμμικώς ανεξάρτητων και εξαρτημένων διανυσμάτων, καθώς και της βάσης και διάστασης διανυσματικού χώρου.
Στο έκτο κεφάλαιο (Γραμμικές Συναρτήσεις) παρουσιάζεται η έννοια της γραμμικής συνάρτησης και η παράστασή της με πίνακα, καθώς και η έννοια της γραμμικής μορφής και του δυϊκού χώρου.
Στο έβδομο κεφάλαιο (Xαρακτηριστικά Mεγέθη) παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά διανύσματα, οι χαρακτηριστικές τιμές και το χαρακτηριστικό πολυώνυμο ενός ενδομορφισμού ή ενός πίνακα, καθώς επίσης και οι ιδιότητές τους. Ακόμη, αναφέρονται οι έννοιες των πολυωνύμων και συναρτήσεων ενός πίνακα.
Σε κάθε κεφάλαιο λύνονται πολλά παραδείγματα για την κατανόηση όλων των εννοιών που αναπτύσσονται. Επίσης, περιέχονται αντιπροσωπευτικές ασκήσεις, οι οποίες λύνονται συνοπτικά στο τέλος του βιβλίου.
Τέλος, το βιβλίο περιέχει ευρετήριο όρων με όλες τις έννοιες της Γραμμικής Αλγεβρας.