ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

33.39 

ISBN 9789605160456
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2010

Σελίδες

616

HM. Κυκλοφορίας

01-06-2010

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-30%

ΞΗΡΟΤΥΡΗ-ΚΟΥΦΙΔΟΥ ΣΤΕΛΑ
Εκδόσεις:ΑΝΙΚΟΥΛΑ
ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (Δ' ΕΚΔΟΣΗ)

Περιγραφή

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, μέσω αποτελεσματικής διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού, προβάλλει πλέον επιτακτικότερα από κάθε άλλη φορά, ελπίζουμε το βιβλίο αυτό να φανεί χρήσιμο στους φοιτητές, αλλά και σε κάθε στέλεχος του ιδιωτικού ή και του δημόσιου τομέα. Η δημιουργία γνώσης, εμπειριών, ικανοτήτων και η αξιοποίησή τους βρίσκεται στον πυρήνα του προβλήματος… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κάθε χρονική περίοδος που κλείνει, προκαλεί για απολογισμό. Στις δεκαετίες που πέρασαν, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στη μελέτη των προβλημάτων του εργασιακού χώρου. Τα διευθυντικά στελέχη ανέπτυξαν και εφάρμοσαν νέες μεθόδους διεύθυνσης και οργάνωσης της εργασίας. Οι επιστήμονες διατύπωσαν θεωρίες και πρότειναν συστήματα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων και τη βελτίωση του ηθικού των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν καλύτερη ποιότητα ζωής στον εργασιακό χώρο. Οι κυβερνήσεις υιοθέτησαν θεσμικές και νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούσαν και αποσκοπούσαν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της ποιότητας ζωής στον εργασιακό χώρο, αλλά και στην ανάπτυξη υψηλότερου επιπέδου εργατικής υπευθυνότητας και συμμετοχής στη διοίκηση των οργανώσεων.
Στην κοινωνία των πληροφοριών «η οργάνωση μαθαίνει» για να αντιμετωπίσει τον διεθνή πλέον ανταγωνισμό, «οι εργάτες της γνώσης» που την αποτελούν, μοχθούν για «συνεχή βελτίωση ποιότητας» και ανανέωση στα πλαίσια ευέλικτων δομών, που επιτρέπουν τη συνεργασία ώστε τα πολύπλοκα προβλήματα να επιλύονται με δημιουργική σκέψη. Η Διοίκηση της Γνώσης και η ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μέσω αποτελεσματικής διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού, είναι ανάγκη που προβάλλει πλέον επιτακτικά, ιδιαίτερα για τη χώρα μας.