ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ, ΤΟΜΟΣ Α’ – Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Original price was: 68.90 €.Current price is: 62.01 €.

ISBN 9789608550650
Διαστάσεις 21 × 29 cm
Εξώφυλλο

ΜΑΛΑΚΟ

Συγγραφέας

Εκδόσεις

Έτος έκδοσης

2010

Σελίδες

295

HM. Κυκλοφορίας

02-05-2010

Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Κατόπιν διαθεσιμότητας στον εκδότη.

-10%

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Εκδόσεις:π - SYSTEMS
Κωδικός προϊόντος: 019202 Κατηγορία:

Περιγραφή

Ζούμε σε μία εποχή που όλα αλλάζουν με επιταχυνόμενη ταχύτητα, έτσι αλλάζει και ο τρόπος εκπαίδευσης των σπουδαστών, φοιτητών αλλά και των ίδιων των μηχανικών. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το διαδίκτυο και το λογισμικό αποτελούν τα μέσα με τα οποία ο σημερινός και ο αυριανός τεχνικός θα κάνει τη δουλειά του.

Η καθιέρωση της “συνεχιζόμενης” ή της “δια βίου” εκπαίδευσης οφείλεται σ’ αυτή την επιταχυνόμενη αλλαγή και επομένως το ιδανικό σύγχρονο βιβλίο, που απευθύνεται σε επαγγελματική εκπαίδευση, πρέπει να καλύπτει αυτές τις νέες ανάγκες. Δηλαδή πρέπει να γεφυρώνει και να κάνει ομαλή τη μετάβαση από την εποχή του βιβλίου στην εποχή του συνδυασμού βιβλίου και λογισμικού.

Με αυτή τη λογική έχει γραφτεί και η σειρά βιβλίων ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ο Α΄ τόμος της οποίας παρουσιάζεται εδώ. Η παρούσα διαδικτυακή έκδοση του Α’ τόμου είναι περιληπτική, κατά το μέρος μόνο των κειμένων και έχει σκοπό να δώσει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να “διαβάσει” το βιβλίο γρήγορα και ξεκούραστα. Για επαγγελματική και εκπαιδευτική σε βάθος κατανόηση των επιμέρους θεμάτων συνιστάται η μελέτη του έντυπου βιβλίου αλλά και η χρήση του holoBIM.

Η σύλληψη αυτού του λογισμικού περιγράφεται με τις δύο λέξεις που συνθέτουν το όνομα του, το holo που προέρχεται από την ελληνική ρίζα ὃλον (που στην αγγλική γλώσσα αποδίδεται ως Holistic) και από τα 3 αρχικά γράμματα της σύγχρονης τεχνολογίας BIM (Building Information Modelling). Το πρώτο συνθετικό holo δηλώνει την ιδιότητα του λογισμικού να εξετάζει την επίλυση του φορέα μέσα σε πολλαπλά συνολικά πλαίσια είτε των διαφόρων φάσεων μιας μελέτης (προ-μελέτη, οριστική μελέτη και μελέτη εφαρμογής) είτε των μορφών απεικόνισης του φορέα ή των εντατικών του μεγεθών ή την real time αναπαράσταση του σεισμού με την τεχνολογία της Εικονικής πραγματικότητας. Το BIM αφορά τη μία και μοναδική εισαγωγή του φυσικού σκελετού και τα απεριόριστα αυτόματα αποτελέσματα όπως είναι η μοντελοποίηση του σκελετού, η δημιουργία των σχεδίων, η όπλιση, μέχρι και η προσομοίωση του συνόλου του οπλισμού. Ο αναγνώστης/χρήστης, μπορεί πολύ εύκολα να τρέξει όλα τα παραδείγματα του βιβλίου και απεριόριστο αριθμό παραλλαγών τους.